Orosz Mihály Zoltán összetört: "Érpatakot, mint világítótornyot, ma ledöntötték"

Érpatak vasárnap leváltott polgármestere a Facebookon elismerte vereségét. Persze nem nagyon tehetett mást: közel harmadannyi szavazatot kapott csak, mint független kihívója, Nagy Imre Attiláné. Orosz Mihály Zoltán láthatóan összetörve értékelte a választás eredményét: 

„Ebben a mai csatában Érpatak elesett, Érpatakot, mint világítótornyot, ma ledöntötték”

- mondta, és azzal folytatta: „bízunk benne, hogy azok, aki ma megszervezték ezt az akciót, azok majd romboláson kívül meg fogják majd tudni mutatni, hogyan tudják Érpatakot építeni is.”

Némi zavaros politikai maffiázáson és összeesküvés-elméletre emlékeztető hadováláson túl Orosz egyébként tisztességesen elismerte a vereséget. 

„Mindent megtettünk erőnkhöz mérten, maximálisat teljesítettük, ha ez nem volt elég a többségnek, ezt tudomásul vesszük, és bízunk benne, hogy akik korábban szakadékba rántották Érpatakot, most megmutatják, hogyan kell újra felemelni” - mondta, még sok sikert is kívánt az utódjának, sőt, segítséget is ajánlott. 

Orosz mondjuk rászorulhat a jóindulatára az új városvezetésnek: a város számos kiadással nem tudott tételesen elszámolni az elmúlt években, ezért is oszlatta fel magát a képviselő-testület decemberben.