450 milliós agrártámogatást vett fel egy év alatt Kósa államtitkárának felesége

POLITIKA
2018 március 26., 12:00
comments 179

Kósa Lajos egyik államtitkára, Horváth István nemcsak azért áldhatja a szerencséjét, hogy Kósa Lajos államtitkárává húzta őt fel az élet, hanem azért is, mert a felesége az agrártámogatás-igénylés Lionel Messije. Nestorovic Anica csak 2017-ben 450 millió forintnyi támogatást vett fel, és ezzel nagyságrendeket ver az egész országos mezőnyre. Összehasonlításképp: a 2016-os rekorder még 23,7 millió forint támogatással végzett az élen.

Az államtitkár horvátországi születésű, de szerb-magyar származású neje néhány éve még angolt tanított a nagydorogi általános iskolában, aztán 2011-ben megalapította Bikácsi Agrár Kft. nevű cégét, amivel az első évben még 4,7 milliós veszteséget termelt, majd 2014-ben néhány tízezres pluszba fordult a cég, a 2016-os beszámolóban pedig már 424 milliós eszközállomány szerepel.

Erre jött még rá a 2017-en elnyert 450 milliós, jórészt EU-s támogatás.

A második legtöbb agrártámogatást 2017-ben Bánki Erik felesége, Bánki Ágnes vette fel, 41,8 millió forintot. (hvg.hu via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt