Cigány hírességek biztatják a rajongóikat, hogy ne adják el a szavazatukat

„Ha hisztek abban, hogy a gyerekeinknek vagy nekünk jobb jövőnk lehet, akkor nagyon fontos: el kell menni szavazni április 8-án!”

- mondja a korábban a Fekete Vonatban éneklő Mohamed Fatima videóüzenetében, amiben arra hívja fel a romákat, menjenek el szavazni, és ne adják el a szavazataikat.

A Khetane és aHang figyelemfelhívó akciójában rajta kívül még Váradi Olasz és a Parno Graszt zenekar tagjai intéztek hasonló felhívást a rajongóikhoz.

Az akció apropóját az is adja, hogy idén az országgyűlési választás a Nemzetközi Roma Napra esik.

A projektről szóló sajtóközlemény szerint „a magyarországi politikában szokás olcsón megvásárolható, kiszolgáltatott szavazókként tekinteni a mélyszegénységben élőkre. A Khetane és aHang közös kampánya ezzel szemben azt hangsúlyozza, hogy minden választópolgár szavazata ugyanannyit ér. Fontos, hogy mindenki külső kényszertől függetlenül döntsön arról, hogy kire szavaz. Egy demokratikus társadalomban a választók nem olcsó szavazatokat jelentenek a politikusoknak. Az aHang kampányoldal az állampolgári érdekérvényesítéshez kínál eszközöket. A platform hétköznapi embereket támogat abban, hogy tudatosan foglalkozzanak közügyekkel és vegyenek részt az ország jövőjéről szóló döntésekben. A Khetane célja a hátrányos helyzetű fiatalok segítése és mentorálása, a roma tradíciók és kulturális értékek ápolása.”