Egy kanadai pincért kirúgtak, mert bunkó volt, erre ő feljelentette az éttermet, mondván, hogy nem bunkó, csak francia

külföld
2018 március 26., 15:50
comments 192

Egy vancouveri étterem kirúgta az egyik pincérét, mondván, hogy agresszívan, bunkóan és tiszteletlenül viselkedett. A pincér, Guillaume Rey azonban nem hagyta annyiban a dolgot: keresetet nyújtott be az étterem ellen a bíróságon, mondván, hogy a viselkedése egyáltalán nem szokatlan, hiszen ő francia. Ha pedig ezért kirúgják, akkor az diszkrimináció az ő kultúrája ellen.

A francia kultúra ugyanis szerinte sokkal nyíltabb és közvetlenebb, és ő ennek köszönheti a munkája elvesztését.

Az étterem megpróbálta elérni, hogy a bíróság hagyja figyelmen kívül a volt pincérjük panaszát, de a kérelmüket visszautasították. A bíró szerint azért, hogy a pincér előadhassa, mégis, hogyan jön össze a francia kultúra és az elfogadhatatlan munkahelyi viselkedés? (AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.