Lengyelországban elkaptak egy hivatalnokot, aki az oroszoknak kémkedett

külföld
2018 március 26., 12:12

A lengyel titkosszolgálat őrizetbe vett egy kormányhivatalnokot, mert a gyanú szerint információkat akart átadni Oroszországnak arról, hogy a lengyel kormány milyen taktikával akadályozná meg a Nord Stream 2 gázvezeték megépítését.

Stanislaw Zaryn, a titkosszolgálatokért felelős minisztérium szóvivője szerint Marek W. energetikai projekteken dolgozott, és információkat akart átadni az oroszoknak a lengyel stratégiáról.

Lengyelország ellenzi a Nord Stream 2 vezeték megépítését, ami a tengeren keresztül kötné össze Németországot és Oroszországot, mert így Moszkva a keleti államok megkerülésével több gázt tudna nyugatra juttatni. A lengyelek szerint a vezeték csak tovább erősítené a Gazprom pozícióit Közép-és Kelet-Európában. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.