Lengyelországban elkaptak egy hivatalnokot, aki az oroszoknak kémkedett

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A lengyel titkosszolgálat őrizetbe vett egy kormányhivatalnokot, mert a gyanú szerint információkat akart átadni Oroszországnak arról, hogy a lengyel kormány milyen taktikával akadályozná meg a Nord Stream 2 gázvezeték megépítését. 

Stanislaw Zaryn, a titkosszolgálatokért felelős minisztérium szóvivője szerint Marek W. energetikai projekteken dolgozott, és információkat akart átadni az oroszoknak a lengyel stratégiáról. 

Lengyelország ellenzi a Nord Stream 2 vezeték megépítését, ami a tengeren keresztül kötné össze Németországot és Oroszországot, mert így Moszkva a keleti államok megkerülésével több gázt tudna nyugatra juttatni. A lengyelek szerint a vezeték csak tovább erősítené a  Gazprom pozícióit Közép-és Kelet-Európában. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.