A Bajnai-kormány futballsikerének fotóját rakta a kampányfüzetére az Orbán-kormány

POLITIKA
2018 március 27., 06:56
comments 113

Hétfőn írtunk arról a Hajrá, magyarok! című, színes fotókkal díszített, 26 oldalas, közpénzből finanszírozott Fidesz-kampányfüzetről, amit a Nemzeti Sportba fűzve terjesztettek. A brosúra 8 év fideszes kormányzás után az előző kormányok sportügyi gyalázásával indít, majd a mostani kabinet állítólagos sportsikereit listázza.

Éles szemű olvasónk, Karesz szúrta ki a füzet borítóján a legnagyobb poént, amit utána némi kutatómunkával, Haszán riporter segítségével sikerült is igazolnunk. 

"Nagyon erősen arra gyanakszom, hogy a focis kép a Debrecen 2009-es (!!) BL-meccsén készülhetett, mert a nézőtér alatt BL-szponzorok reklámtáblái vannak, a nézők pedig a debreceni szurkolók szokásos zászlaját lengetik, a kép alapján valószínűleg a volt Puskás-stadionban"

- írta Karesz.

És tényleg. Utánanéztünk, hasonlítgattunk, részleteket azonosítottunk. Ezek alapján a kampányfüzet borítóján látható hat fénykép közül a jobb felső sarokban lévő, amin egy tömött stadionban sok magyar szurkol, minden bizonnyal 2009. őszén, Bajnai Gordon miniszterelnöksége alatt készült, a Debrecen egyik BL-meccsén. Azon belül is valószínűleg a 2009. októberében lejátszott, Juventus Fiorentina ellenin. Amit abban a Puskás-stadionban játszottak, amit az Orbán-kormány lebontott, hogy utána ne sikerüljön időre felépítenie az újat, veszélybe sodorba a következő, sokhelyszínes foci Európa-bajnokság budapesti meccseit is.

Olcsó ilyet mondani, de ez akkora öngól, mintha Devecseri fejelte volna. 

link Forrás

A focisikereket igazából nagyon rázós az aktuálisan uralkodó kormány javára írni,  még akkor is, ha az a kormány éppen vadul önti a pénzt a fociba. Az Orbán-kormány különösen megszívlelhetné ezt a közhelyes bölcsességet, hiszen a magyar focitörténet eddigi összes újkori klubsikere az annyit gyalázott komcsik alatt történt. Az úttörő Ferencváros 1995-ben, vagyis a dobtáras Horn-kormány alatt ismertette meg a magyarsággal a BL-csoportkör hangulatát, amit 2009-2010-ben a Debrecen az igazolt futballkapus által vezetett Bajnai Gordon-kormány alatt tudott megismételni. 

A II. Orbán-rezsim eddigi BL-mérlege éppen olyan, mint az első Fidesz-kormányé volt: reménytelen. A csúcsot néhány 3. selejtezőkörös vereség képviseli, de akadt olyan év, amikor már a legelső selejtezőkörben elvérzett az egyetlen magyar próbálkozó. 


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.