Második veresége sem zökkentette ki Leekenst, szerinte rendben volt a válogatott teljesítménye, a csapat kiszolgálta a szurkolókat

futball
2018 március 27., 18:38
comments 186

Nem annyira kilátástalan játékkal, mint a kazahok ellen, de újabb vereséget szenvedett a magyar válogatott hazai pályán egy semmi különöset nem mutató, de a magyarnál jóval tudatosabb, az európai középmezőnyhöz tartozó csapat, Skócia ellen. 

A két meccséből kettőt elveszítő Georges Leekens, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a meccs után meglepően optimista nyilazkozatot adott az M4-nek. Ami különösen szembeötlő volt azután, hogy Lovrencsics Gergő a könnyeivel küzdve azt mondta: elege van már a vereségekből, és Gulácsi Péter kapus is szinte elnézést kért, és azt mondta: "Szeretnénk valamit visszadni az embereknek". 

link Forrás

Leekens - akinek a híre az volt, hogy minden helyzetben megpróbálja kidumálni magát - erre úgy reagált, hogy jó, ha emocionálisak a játékosok, mert legalább látszik, hogy milyen fontos a számukra a válogatott. 

A meccsről szinte elégedetten azt mondta: szervezettebb és mentálisan is jobb volt a csapat, mint a kazahok ellen, nem adtunk olyan ajándékokat az ellenfélnek, mint pénteken. Megismételte, amit pénteken is mondott, hogy gyűlöl veszíteni, de ennek a módja elfogadhatóbb volt, mint a kazahok ellen, szerinte legalább egy döntetlen megérdemeltünk volna. 

Leekens már jó pár hónapja issza magába a magyar futballközeget, ennek erős jele, hogy bírózni kezdett, azt mondta, vissza kéne nézni, hogy a skótoknak megítélt 11-es valóban büntető volt-e (egyébként igen, de mindegy is, mert nem abból kaptuk a gólt, hiszen Gulácsi kivédte), és Szalai sem kapott meg egy büntetőt.

Az interjú végére már eljutott odáig, hogy a 

„teljesítmény rendben volt, a szukolókat kiszolgáltuk, szépen irányítottuk  a mérkőzést".Ami egyszerűen nem igaz, még a köztévének szakértő Bozsik Péter, egykori szövetségi kapitány is megjegyezte Leekens nyilatkozatára reagálva, hogy a védelem tényleg stabilabb volt, de a támadások rettenetesen esetlegesek, az előre rúgott labdákat a legritkább esetben tudta megjátszani a válogatott. 

Leekens előrenézve azt mondta, hogy el vannak ugyan keseredve a vereség miatt, de büszkék a fejlődés miatt, ő maga látta a változást és ez magabiztosságot adhat a júniusi újabb két barátságos meccsre. "Kemény munka vár ránk, de ilyen fajta hangulatban, hozzáállásban szívesen folyatom a munkát" - fejezte be az interjút. 

Az viszont erősen kérdéses, hogy számíthat-e Nikolics Nemanjára. Az Amerikában játszó csatár korábban jelezte, hogy csak akkor utazik haza, ha kezdő lesz. A kazahok ellen kezdett, de Leekens lecserélte, a skótok ellen már kispados volt, a legvégén cserélte be a kapitány. Nikolics a meccs után azt mondta, nem tudja, hogy hazajön-e a jövőben.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.