A Belügyminiszérium nem vizsgálja a letelepedési kötvényt vásárló gyanús külföldiek ügyét

2018 március 28., szerda 18:18
67

Néhány soros közlemény adott ki szerda este a Belügyminisztérium a 444 és a Direkt36 reggel megjelent cikkével kapcsolatban, ami a letelepedési kötvényprogramban magyar papírokat vásárló, nemzetbiztonságilag kockázatosnak tűnő külföldiekről szólt.

Délután Lázár János főminiszter a kormányszóvivői tájékoztatón arról beszélt, hogy a belügyminiszternek kell eldöntenie, indít-e vizsgálatot cikkünk nyomán, ez a mostani közlemény alapján el is dőlt: nem lesz vizsgálat.

A belügy közleménye a reggeli cikkünk egyik állítását sem cáfolja, viszont azt írják, hogy koholmányokkal nem foglalkoznak. Pintérék álláspontja szerint a

„444.hu és a Direkt36 valóságtól elrugaszkodott cikkének kizárólag a választási hangulatkeltés a célja.”

Azt sajnos nem részletezik, hogy pontosan hol rugaszkodott volna el a valóságtól az írás. Határozottan cáfolják, hogy a cikkünkben bemutatott külföldiek az EU tiltólistáján szerepelnének, ami azért fontos, mert ilyet nem állítottunk, azt viszont igen, hogy az Egyesült Államok szankciós listáján szerepel egyikük. Ezt a belügy nem cáfolja.

A belügyi közlemény másik állítása, hogy a cikkünkben bemutatott másik problémás kötvényvásárló már a letelepedési program előtt, „a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején” Magyarországon élt. Ezzel a körülménnyel mi is részletesen foglalkozunk a cikkben, ahogy azzal is, hogy a szír férfi, aki a hatóságok gyanúja egy pénzmosással foglalkozó bűnszervezet tagja már a Fidesz kormányzása idején jutott családjával együtt magyar papírokhoz a Rogán-féle programban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt