Vége a kilencvenes éveknek: bezár a Morrison's

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Index vette észre, hogy a hétvégén az utolsó bulit rendezik a kilencvenes évek Budapestjének egyik legnépszerűbb szórakozóhelyén, a Révay utcai Morrison's Pubban (a Morriban), ami akkor számított a városi diák- és expatélet epicentrumának, amikor még nem a Kazinczy utcát szántották fel a brit turisták minden péntek és szombat este. A Morrison's fura hely volt: egyszerre akart hazai pálya maradni az itt dolgozó külföldiek, elsősorban angolok számára, miközben valójában egy füstös, labirintusszerű hely volt, csurig töltve dohányfüsttel és olcsó röviditalokkal. A kilencvenes évek második felében szinte alig lehetett ide beférni. Nyílt aztán szintén nagysikerű folytatás, a Morrison's 2 a Szent István körúton, de az már egy másik generációnak. Most hétvégén maratoni záróbuli. 

Morrison's az Opera mellett, a Révay utcábanFotó: Tamas Kalosi

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.