Elképesztő öngól koronázta meg a magyar foci pocsék hetét

futball
2018 március 29., 06:29
comments 193

Itthon játszott az Európa-bajnoki részvételért a 17 évesek válogatottja. A szlovénok elleni döntetlen, majd Románia legyőzése után Izrael ellen elég lett volna egy döntetlen, ezért Szélesi Zoltán úgy döntött, hogy beáll védekezni a csapat. Aztán jött a 43. perc, és a Felcsúton nevelkedett Vida Kristóf, aki az égvilágon senkitől sem zavartatva lőtt öngólt:

link Forrás

Izrael egyébként is jobban játszott, az eredmény nem változott, a magyar válogatott nem jutott ki az Európa-bajnokságra.

Szélesi Zoltán edző értékelése: „Ebben a korban még bőven a tanulási folyamatban vannak a játékosok. Az elitkör teljesen új kihívást és helyzetet jelentett számukra, és nem mindig tudták megfelelően viselni a terhet. Hiányzott a dinamika a játékunkból, mentünk előre az eredményért, de nem volt meg az átütő erő. A torna összességében nagyon hasznos nemzetközi tapasztalattal szolgált a játékosoknak, az utánpótlásban maga a nevelés a legfontosabb, hogy felnőtt játékosként majd mindenki erőssége lehessenek a magyar labdarúgásnak. Most még el van keseredve a stáb és a csapat is, sokat dolgoztunk a sikerért, a jövőben a megszerzett tapasztalatokat kell minél jobban hasznosítani.”

Ezzel az U-17-esek megkoronázták a magyar foci paradés hetét. 

A felnőtteknék bemutatkozott végre a kispadon Georges Leekens (Kazahsztán ellen reménytelen, Skócia ellen teljesen ötlettelen teljesítménnyel vereség). 

A hátországnak sem ment jobban. A 21 évesek Cipruson nyertek ugyan 4-0-ra a múlt héten, de aztán ezen a héten Belgiumban kikaptak 3-0-ra. Eleve Belgium volt az esélyesebb, a 10. percben pedig kiállították Tóth Bencét. 

A 19 évesek sem jutottak ki az Európa-bajnokságra, harmadik helyen végeztek, miután a lettek az utolsó percekben két gólt lőve megfordították a meccset és nyertek 3-2-re. Németh Antal edző így értékelt: „Buta egyéni hibák előzték meg a lett gólokat, ismét bebizonyosodott, hogy ilyen kihagyások a nemzetközi futballban már utánpótlás szinten sem férnek bele a játékba. Most például a győzelmünkbe kerültek, egy olyan csapat ellen, amelyet az egyéni képességek és a meccs képe alapján is le kellett volna győznünk.” Előtte Angliától 4-1-ra kapott ki a válogatott, a macedónokat 4-3-ra verte. Vagyis három meccsen 10 gólt kapott. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.