Oroszország kiutasít 60 amerikai diplomatát

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter bejelentette, hogy Oroszország kiutasít 60 amerikai diplomatát, és bezárja az Egyesült Államok szentpétervári konzulátusát. Lavrov azt mondta: Jon Huntsman amerikai nagykövetet tájékoztatták a „megtorló intézkedésekről”.

Ez válaszlépés arra, hogy Washington és az európai szövetségesei a Szkripal-ügy miatt nagy számban utasítottak ki orosz diplomatákat.

Friss hír az is, hogy az illetékes brit egészségügyi hatóság közölte: már nem válságos, és gyorsan javul Julija Szkripal állapota. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.