Rossz kerületbe vitték a betegszállítók, papucsban és köntösben hagyták az út szélén

2018 március 29., csütörtök 9:39
141

Elírták egy friss agyvérzéses, hazabocsátott beteg címét, és hiába szólt, hogy nem ott lakik, ahol a betegszállítók ki akarták tenni, szépen gondosan kitessékelték a kocsiból - írja az Index

Az Erzsébet nevű nőt kedden bocsátották haza a Jahn Ferenc kórház neurológia osztályáról, ahol egy hétig kezelték. Az adminisztráció során elrontottak valamit, és bár a betegszállítóknak kiadott utcanév és házszám stimmelt, a kerület nem. 

„Letoltak egy ágyon a betegszállítóhoz, segítettek beszállni, aztán velem és egy férfi beteggel elindultunk. Hosszan furikáztunk, Pestszentlőrincre mentünk először, mert ott fel kellett volna venniük egy beteget, de mire odaértünk, kiderült, hogy ő már taxival elment a kórházba. Ezután a Jahn Ferenc kórház Gyáli úti részlegéhez kanyarodtunk, ahol szintén felvettünk egy férfit, majd kiraktuk az Üllői útnál, CT vagy MR vizsgálatra ment. Ott egyszer csak azt mondta a betegszállító, hogy akkor most engem hazavisznek Angyalföldre. Mondtam gyorsan, hogy minek mennék én oda, nem ott lakom” - mesélte az Indexnek a beteg, akinek a szállító így felelt:  - „Na jó, akkor most kiszállunk.”  A betegszállító bizonygatta, hogy arra a címre kell menni, ami a papíron van. Tehát az angyalföldire, ami valójában nem a beteg lakcíme volt.

Az Indexnek a Jahn Ferenc kórháznál azt mondták, valóban rossz kerületet tüntettek fel a lapon, a mentőszolgálattól Győrfi Pál, kommunikációs vezető pedig azt mondta, hogy bár hivatalos panasz az Országos Mentőszolgálathoz nem érkezett, hivatalos tájékoztatást kérnek az érintett betegszállító cégtől, amelynek kötelessége a jogszerű és tisztességes munkavégzés.

„Egy adat, információ torzulása, félreértése (például a kerület száma) sajnos minden rendszerben előfordulhat, az embertelen bánásmódra azonban nem lehet magyarázat" - tette hozzá.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt