A csengeri "örökösnő" ügyvédje üzeni Kósának: Lesznek még meglepetések

POLITIKA
2018 március 30., 09:28
comments 302

Helmeczy László ügyvéd egy MSZP-logókkal díszített fal előtt húsz percig beszél egy kamerába, majd a végén ezt mondja, egy péntek reggel megjelent videón: 

"Ebben az ügyben, tetszenek majd látni, lesznek még olyan meglepetések, amelynek Kósa úr körei nemigen fognak örülni."

Helmeczy az ügyvédje Szabó Gábornénak, annak a csengeri nőnek, aki közjegyzői dokumentumok szerint 800 millió forintot ígért Kósa Lajos miniszter édesanyjának, meg rábízott volna Kósa Lajosra 1300 milliárd forint (!) örökséget is, kezelné már helyette. 

Helmeczyt Kósa Lajos és a kormánypárti sajtó az utóbbi napokban azzal vádolta, hogy korábban bizonyítékokat hamisított. Helmeczy mostani videóüzenetében főleg ezzel a váddal foglalkozik, feljelentette miatta Kósát, másokat is feljelent, és kártérítést fognak neki fizetni, mondja határozottan. 

Magáról a botrányos ügyről, amiben Kósa és a csengeri nő érintettek, csak a fenti fenyegetést mondja el, hangsúlyosan hozzátéve, hogy ő mindig annyi információt közöl csak a nyilvánossággal, amennyire ügyfele felhatalmazza. Vagyis a fenyegetés mögött akár egy felhívás is lehet arra, hogy ügyfelével kell megállapodnia annak, aki nem akar több információt látni. Vagy nincs ez mögötte, az is lehet.

Helmeczy korábban volt már fideszes parlamenti képviselő is (1998-1999) aztán szakított a párttal, és alapítója lett a Centrum pártnak, amelyik 2002-ben majdnem bejutott a parlamentbe. 2006-ban az MDF-fel működött együtt a választások előtt, 2010-ben az Együtt színeiben indult, idén pedig a DK jelöltjeként, az MSZP támogatásával méretteti meg magát.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.