A csengeri "örökösnő" ügyvédje üzeni Kósának: Lesznek még meglepetések

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Helmeczy László ügyvéd egy MSZP-logókkal díszített fal előtt húsz percig beszél egy kamerába, majd a végén ezt mondja, egy péntek reggel megjelent videón: 

"Ebben az ügyben, tetszenek majd látni, lesznek még olyan meglepetések, amelynek Kósa úr körei nemigen fognak örülni."

Helmeczy az ügyvédje Szabó Gábornénak, annak a csengeri nőnek, aki közjegyzői dokumentumok szerint 800 millió forintot ígért Kósa Lajos miniszter édesanyjának, meg rábízott volna Kósa Lajosra 1300 milliárd forint (!) örökséget is, kezelné már helyette. 

Helmeczyt Kósa Lajos és a kormánypárti sajtó az utóbbi napokban azzal vádolta, hogy korábban bizonyítékokat hamisított. Helmeczy mostani videóüzenetében főleg ezzel a váddal foglalkozik, feljelentette miatta Kósát, másokat is feljelent, és kártérítést fognak neki fizetni, mondja határozottan. 

Magáról a botrányos ügyről, amiben Kósa és a csengeri nő érintettek, csak a fenti fenyegetést mondja el, hangsúlyosan hozzátéve, hogy ő mindig annyi információt közöl csak a nyilvánossággal, amennyire ügyfele felhatalmazza. Vagyis a fenyegetés mögött akár egy felhívás is lehet arra, hogy ügyfelével kell megállapodnia annak, aki nem akar több információt látni. Vagy nincs ez mögötte, az is lehet.

Helmeczy korábban volt már fideszes parlamenti képviselő is (1998-1999) aztán szakított a párttal, és alapítója lett a Centrum pártnak, amelyik 2002-ben majdnem bejutott a parlamentbe. 2006-ban az MDF-fel működött együtt a választások előtt, 2010-ben az Együtt színeiben indult, idén pedig a DK jelöltjeként, az MSZP támogatásával méretteti meg magát.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.