A csengeri "örökösnő" ügyvédje üzeni Kósának: Lesznek még meglepetések

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Helmeczy László ügyvéd egy MSZP-logókkal díszített fal előtt húsz percig beszél egy kamerába, majd a végén ezt mondja, egy péntek reggel megjelent videón: 

"Ebben az ügyben, tetszenek majd látni, lesznek még olyan meglepetések, amelynek Kósa úr körei nemigen fognak örülni."

Helmeczy az ügyvédje Szabó Gábornénak, annak a csengeri nőnek, aki közjegyzői dokumentumok szerint 800 millió forintot ígért Kósa Lajos miniszter édesanyjának, meg rábízott volna Kósa Lajosra 1300 milliárd forint (!) örökséget is, kezelné már helyette. 

Helmeczyt Kósa Lajos és a kormánypárti sajtó az utóbbi napokban azzal vádolta, hogy korábban bizonyítékokat hamisított. Helmeczy mostani videóüzenetében főleg ezzel a váddal foglalkozik, feljelentette miatta Kósát, másokat is feljelent, és kártérítést fognak neki fizetni, mondja határozottan. 

Magáról a botrányos ügyről, amiben Kósa és a csengeri nő érintettek, csak a fenti fenyegetést mondja el, hangsúlyosan hozzátéve, hogy ő mindig annyi információt közöl csak a nyilvánossággal, amennyire ügyfele felhatalmazza. Vagyis a fenyegetés mögött akár egy felhívás is lehet arra, hogy ügyfelével kell megállapodnia annak, aki nem akar több információt látni. Vagy nincs ez mögötte, az is lehet.

Helmeczy korábban volt már fideszes parlamenti képviselő is (1998-1999) aztán szakított a párttal, és alapítója lett a Centrum pártnak, amelyik 2002-ben majdnem bejutott a parlamentbe. 2006-ban az MDF-fel működött együtt a választások előtt, 2010-ben az Együtt színeiben indult, idén pedig a DK jelöltjeként, az MSZP támogatásával méretteti meg magát.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.