A húszmilliárddal kitömött szegedi püspök szerint "a keresztény embernek nem jelent dilemmát a választás"

politika
2018 március 30., 11:18
comments 224

"Korábban úgy tudtuk, hogy főleg szélsőséges muzulmán közegben érik súlyos támadások a keresztényeket, sok áldozattal. Ma már nem csak így van! A keresztényeket nem valahol messze üldözik, hanem már itt, a szomszédban," mondta a Szegedma.hu-nak adott interjújában a Szeged-Csanádi Egyházmegye vezetője. Kiss-Rigó László szerint

"a keresztény embernek tehát nem jelent dilemmát a választás. Az már sokkal inkább, hogyan kezelje azokat az embereket, vagy filantrópokat, akik anyagi érdekből, vagy pusztán csak tévedésből olyan eszmékért küzdenek, amely egyértelműen veszélyesek Magyarországra és az európai, keresztény közösségre is. A nemzeti identitás feladása, az uniformizálás ugyanis káros, és a vége nem lehet más, mint nemzeti öngyilkosság."

Január végén jelentette be Lázár János, hogy a püspök vezette egyházmegyét 

20 milliárd forinttal tömi ki a kormány, mert az 2030-ban lesz pont ezeréves.

Kiss-Rigó már akkor jelezte: az összeg még tovább nőhet. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.