A közmédia szerint „a véleményeknek, és nem azok képviselőinek kell a médiatartalomban megjelenniük”

Bántva érzi magát a 80 milliárd forintból működő közszolgálati televízió, mert a Nemzeti Választási Bizottság és a Kúria döntése szerint ellenzékieket is meg kellene és kellett volna hívniuk a reggeli műsorba - írja a hvg.hu.

A Duna Médiaszolgáltató „vélemény- és sajtószabadsághoz fűződő joga” sérült, amikor megbüntették őket, mert a reggeli műsorban hosszú időn át csak kormánypárti politikusok szerepeltek – ez a Szalai Krisztina ügyvéd által jegyzett alkotmányossági panaszban olvasható, amellyel az ünnep után, kedden foglalkozik majd az Alkotmánybíróság egyik tanácsa.

Az intézmény úgy gondolja:

„Nem várható el a médiaszolgáltatótól, hogy egy adott üggyel kapcsolatban valamennyi létező álláspontot felderítsen, nem kötelezettsége, hogy minden egyes nyilvánosságra hozott véleményt, azok képviselőivel együtt megjelenítsen”.

Kiderül továbbá, hogy „az egyes véleményeknek, és nem azok képviselőinek kell a médiatartalomban megjelenniük”.

Arról, hogy kíván-e érdemben foglalkozni a felvetéssel, a Salamon László alkotmánybíró vezette öt tagú tanácsnak április 3-án kell döntenie.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.