A közmédia szerint „a véleményeknek, és nem azok képviselőinek kell a médiatartalomban megjelenniük”

Bántva érzi magát a 80 milliárd forintból működő közszolgálati televízió, mert a Nemzeti Választási Bizottság és a Kúria döntése szerint ellenzékieket is meg kellene és kellett volna hívniuk a reggeli műsorba - írja a hvg.hu.

A Duna Médiaszolgáltató „vélemény- és sajtószabadsághoz fűződő joga” sérült, amikor megbüntették őket, mert a reggeli műsorban hosszú időn át csak kormánypárti politikusok szerepeltek – ez a Szalai Krisztina ügyvéd által jegyzett alkotmányossági panaszban olvasható, amellyel az ünnep után, kedden foglalkozik majd az Alkotmánybíróság egyik tanácsa.

Az intézmény úgy gondolja:

„Nem várható el a médiaszolgáltatótól, hogy egy adott üggyel kapcsolatban valamennyi létező álláspontot felderítsen, nem kötelezettsége, hogy minden egyes nyilvánosságra hozott véleményt, azok képviselőivel együtt megjelenítsen”.

Kiderül továbbá, hogy „az egyes véleményeknek, és nem azok képviselőinek kell a médiatartalomban megjelenniük”.

Arról, hogy kíván-e érdemben foglalkozni a felvetéssel, a Salamon László alkotmánybíró vezette öt tagú tanácsnak április 3-án kell döntenie.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.