A közmédia szerint „a véleményeknek, és nem azok képviselőinek kell a médiatartalomban megjelenniük”

2018 március 30., péntek 9:36
199

Bántva érzi magát a 80 milliárd forintból működő közszolgálati televízió, mert a Nemzeti Választási Bizottság és a Kúria döntése szerint ellenzékieket is meg kellene és kellett volna hívniuk a reggeli műsorba - írja a hvg.hu.

A Duna Médiaszolgáltató „vélemény- és sajtószabadsághoz fűződő joga” sérült, amikor megbüntették őket, mert a reggeli műsorban hosszú időn át csak kormánypárti politikusok szerepeltek – ez a Szalai Krisztina ügyvéd által jegyzett alkotmányossági panaszban olvasható, amellyel az ünnep után, kedden foglalkozik majd az Alkotmánybíróság egyik tanácsa.

Az intézmény úgy gondolja:

„Nem várható el a médiaszolgáltatótól, hogy egy adott üggyel kapcsolatban valamennyi létező álláspontot felderítsen, nem kötelezettsége, hogy minden egyes nyilvánosságra hozott véleményt, azok képviselőivel együtt megjelenítsen”.

Kiderül továbbá, hogy „az egyes véleményeknek, és nem azok képviselőinek kell a médiatartalomban megjelenniük”.

Arról, hogy kíván-e érdemben foglalkozni a felvetéssel, a Salamon László alkotmánybíró vezette öt tagú tanácsnak április 3-án kell döntenie.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt