A közmédia szerint „a véleményeknek, és nem azok képviselőinek kell a médiatartalomban megjelenniük”

media
2018 március 30., 09:36
comments 198

Bántva érzi magát a 80 milliárd forintból működő közszolgálati televízió, mert a Nemzeti Választási Bizottság és a Kúria döntése szerint ellenzékieket is meg kellene és kellett volna hívniuk a reggeli műsorba - írja a hvg.hu.

A Duna Médiaszolgáltató „vélemény- és sajtószabadsághoz fűződő joga” sérült, amikor megbüntették őket, mert a reggeli műsorban hosszú időn át csak kormánypárti politikusok szerepeltek – ez a Szalai Krisztina ügyvéd által jegyzett alkotmányossági panaszban olvasható, amellyel az ünnep után, kedden foglalkozik majd az Alkotmánybíróság egyik tanácsa.

Az intézmény úgy gondolja:

„Nem várható el a médiaszolgáltatótól, hogy egy adott üggyel kapcsolatban valamennyi létező álláspontot felderítsen, nem kötelezettsége, hogy minden egyes nyilvánosságra hozott véleményt, azok képviselőivel együtt megjelenítsen”.

Kiderül továbbá, hogy „az egyes véleményeknek, és nem azok képviselőinek kell a médiatartalomban megjelenniük”.

Arról, hogy kíván-e érdemben foglalkozni a felvetéssel, a Salamon László alkotmánybíró vezette öt tagú tanácsnak április 3-án kell döntenie.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.