"Csongrád egy kis település, ahol nagyon elhitték azt, ami a tévéből folyik. Hát ide jutottunk"

POLITIKA
2018 március 30., 15:32
comments 393

Szerdán történt a rémisztő eset: két fejkendőben sétáló nőre kihívták a rendőröket Csongrádon. Az egyenruhások a veszélyt helyesen mérték fel: kivonultak és igazoltatták a lányt és édesanyját. A nyugat.hu elérte a lányt, Barbit, aki elmondta, hogy sokan keresik az ügy után, de 

"erre a népszerűségre annyira nem vágytam, inkább csak azért írtam ki a Facebookra, hogy mi történt, mert felháborított, hogy két "fejkendős" nő ekkora indulatokat tud szülni. Az utcán sétáltunk, erre ránk hívták a rendőröket. Elképesztő, hogy milyen szintre jutott a gyűlölködés ebben az országban.”

Barátjával amúgy Villachban laknak most, és 

„nem egy török, arab és más muszlim vallású embert ismerünk, kollégáink, barátaink között is vannak muszlimok és soha senkinek semmilyen problémája nem volt velük odakint. Persze megértem, hogy Csongrád egy kis település, ahol nagyon elhitték azt, ami a tévéből folyik. Hát ide jutottunk.”

Arra a kérdésre, hogy fog-e még sálat tenni a fejére, azt válaszolta, hogy 

„ha ebből ekkora kalamajka keveredik, akkor nem, soha többé.” 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.