Olyan lett a Cégkapu, hogy a könyvelő mindent lát, azt is, ami nem rá tartozik

Január óta kötelező a cégeknek a Cégkapun keresztül intézni az ügyeiket az állammal, a rendszer az Ügyfélkapuhoz hasonlít, csak kifejezetten társaságoknak, és nem magánszemélyeknek hozták létre.

A napi.hu eddig is többször számolt be az oldal hibáiról, legfrissebb cikkükben pedig arra panaszkodnak a könyvelők, hogy ha jogosultságot kapnak megbízóiktól a cég ügyeinek intézésére, akkor nem csak az adózást érintő dokumentumokba nézhetnek bele, hanem minden üzenetet rögtön látnak, a hozzáférést nem lehet szűkíteni.

Ez felvet adatvédelmi problémákat is, de a könyvelőket az idegesíti a legjobban, hogy ha a rendszer olvasottnak tekint egy üzenetet, akkor ki lesz a felelős azért, ha az ügyben nem történik időben intézkedés. Hiszen az adott üzenet - például egy cégautóval kapcsolatos rendőrségi szabálysértésről - nem a könyvelőt érinti, viszont akit érint, az esetleg nem veszi észre, mert a rendszer olvasottnak veszi az értesítést, mire az érintett az oldalra néz. (napi.hu)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.