Szél: A kormányváltást egy előrehozott, demokratikus választásnak kell követnie

POLITIKA
2018 március 30., 15:04
comments 444

"Magas részvétellel még mindig leváltható a Fidesz. Az ellenzéki pártok feladata, hogy elvigyék az embereket szavazni," mondta az LMP miniszterelnök-jelöltje az ATV.hu-nak adott interjújában. Szél Bernadett kijelentette:

"hiszek benne, hogy április 8-án megtörténhet az, amiről nagyon sokan beszélnek, és én csak ezért fogok dolgozni. Szerintem most nem koalíciós ajánlatokkal kéne zaklatni egymást, hanem ezért dolgozni. És ha sikerül, akkor közösen dolgozni azért, hogy demokratikus választásokat lehessen tartani ebben az országban.'

Szerinte nem lenne működőképes az, hogy "Vonától Gyurcsányig mindenki együtt kormányozzon", így egy lehetséges kormányváltás után azért kell leülnie az ellenzéknek, hogy közösen kidolgozzanak egy új demokratikus választási rendszert. És előrehozott választásokat tartani a szerint.

"Először április 8-ig jussunk el, és utána én azt látom feladatnak, hogy visszaállítsuk a demokráciát Magyarországon. Ezt kell csinálni. Előrehozott választásokat, demokratikus feltételek között,"

mondta. Szél szerint a Fidesz kártyavárként omlana össze, ha veszítene. 

"Szerintem egy pártban lenne káosz ellenzéki győzelem esetén, mégpedig a Fideszben. Őket csak a hatalom és a közös bűn tartja össze, erről szól a Fidesz,"

tette hozzá. 

photo_camera Fotó: botost/444.hu

"Ezért nem lesz annyira nehéz valójában lebontani a Nemzeti Együttműködés Rendszerét. Szét fog esni magától. Kicsit elbízták magukat az elmúlt években, ezért fognak nagyot koppanni,"

mondta. Szél szerint leginkább azért, mert nem törődnek az emberekkel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.