Szél: A kormányváltást egy előrehozott, demokratikus választásnak kell követnie

"Magas részvétellel még mindig leváltható a Fidesz. Az ellenzéki pártok feladata, hogy elvigyék az embereket szavazni," mondta az LMP miniszterelnök-jelöltje az ATV.hu-nak adott interjújában. Szél Bernadett kijelentette:

"hiszek benne, hogy április 8-án megtörténhet az, amiről nagyon sokan beszélnek, és én csak ezért fogok dolgozni. Szerintem most nem koalíciós ajánlatokkal kéne zaklatni egymást, hanem ezért dolgozni. És ha sikerül, akkor közösen dolgozni azért, hogy demokratikus választásokat lehessen tartani ebben az országban.'

Szerinte nem lenne működőképes az, hogy "Vonától Gyurcsányig mindenki együtt kormányozzon", így egy lehetséges kormányváltás után azért kell leülnie az ellenzéknek, hogy közösen kidolgozzanak egy új demokratikus választási rendszert. És előrehozott választásokat tartani a szerint.

"Először április 8-ig jussunk el, és utána én azt látom feladatnak, hogy visszaállítsuk a demokráciát Magyarországon. Ezt kell csinálni. Előrehozott választásokat, demokratikus feltételek között,"

mondta. Szél szerint a Fidesz kártyavárként omlana össze, ha veszítene. 

"Szerintem egy pártban lenne káosz ellenzéki győzelem esetén, mégpedig a Fideszben. Őket csak a hatalom és a közös bűn tartja össze, erről szól a Fidesz,"

tette hozzá. 

Fotó: botost/444.hu

"Ezért nem lesz annyira nehéz valójában lebontani a Nemzeti Együttműködés Rendszerét. Szét fog esni magától. Kicsit elbízták magukat az elmúlt években, ezért fognak nagyot koppanni,"

mondta. Szél szerint leginkább azért, mert nem törődnek az emberekkel.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.