Tiborczék lámpái elsötétítették az utcákat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az atlatszo.hu stábja fogott egy fénymérőt, és megvizsgálták, hogy mennyire van világos azokon a településeken, ahol a közvilágítást Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a cége újította fel.

Arra jutottak, hogy a Tiborcz-féle lámpák egyenetlenebbül szórják a fényt, mint a többi lámpa az országban, vagyis közvetlenül alattuk világos van ugyan, de két lámpaoszlop között szinte töksötét marad, ami balesetveszélyes.

Néhány méterre a lámpaoszlopoktól vagy utak túloldalán már annyira sötét van, mintha csak a hold világítana egy felhőtlen éjszakán. Ráadásul a Tiborcz-féle lámpák sokkal többször romlanak el mint a régiek, ami miatt tele lett az ország vaksötét útszakaszokkal.

A film alapján nem csupán az a baj a lámpákkal, hogy csalással juthattak a munkához kivitelezőik, hanem még pocsékok is. (atlatszo.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.