16 palesztin tüntető halt meg az izraeli határnál

Pénteken kezdődött egy másfél hónapra tervezett tüntetéssorozat a gázai övezet határán, a palesztinok a Hamász felhívására több nagyobb tábort verve tiltakoznak az izraeli megszállás ellen (a megmozdulásról itt nézhet képeket).  A "Tömegek menete" nevű megmozduláson pénteken harmincezren vettek részt. Az izraeli katonai rádió szerint az égő gumikat dobáló tüntetőkre előbb figyelmeztető lövésekkel válaszoltak, majd éles lövedékkel lőttek az izraeli katonák.

Pénteken legkevesebb 16 palesztin halt meg, több százan pedig megsebesültek.

Ez volt a legtöbb halálos áldozattal járó nap az izreali-palesztin konfliktusban a 2014-es gázai háború óta. A ENSZ-főtitkár, António Guterres vizsgálatot rendelt el az ügyben, a biztonsági tanács pedig elítélte az erőszakot. (Reutres, BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.