Hahó, elindult a hajózási szezon a Balatonnál!

Ahogy az szokás, idén is húsvét nagyszombatján indult a balatoni személyhajózási szezon, szám szerint a 172. A lényeg annyi, hogy mától lehet hajókázni ide-oda, de mivel kampány is van, ezért igazi politikusfesztivál kerekedett a balatonfüredi kikötőben, jobbnál jobb fellépőkkel és magvas gondolatokkal.

Domján Tamás körzeti állomásfőnök (b) fogadja Kollár Józsefet, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatóját (j2) a Siófokról közlekedő első hajó érkezése alkalmából rendezett ünnepségenFotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA
  • Bóka István, Balatonfüred polgármestere (Fidesz) kezdte az ünnepi beszédek sorát - írja az MTI. Emlékeztetett arra, hogy 1846-ban bocsátották vízre a Kisfaludy gőzöst, új fejlődési irányt szabva a Balaton életében. Szólt arról is, hogy a tó három nagy települése, Siófok, Keszthely és Balatonfüred együtt gondolkodik és tesz a Balatonért.
  • Potocskáné Kőrösi Anita, Siófok alpolgármestere és jobbikos képviselő-jelölt azt hangsúlyozta beszédében, hogy a déli partot az északival a hajózás köti össze. 
  • Ruzsics Ferenc, Keszthely fideszes polgármestere: „Mi balatoni polgármesterek összetartóak vagyunk, egy régióban gondolkozunk, nekünk Magyarország után a Balaton az első.” 
  • Balassa Balázs szigligeti polgármester, a régió önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség elnöke: "Jó balatoni embernek lenni. Büszkék vagyunk arra az értékre, amit őrzünk, és amit képviselünk.”
  • Kontrát Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy egyre népszerűbb a Balaton. „A kormány mindent megtesz azért, hogy ne a horvát tengerpartra, hanem a Balatonhoz jöjjenek minél többen, és hogy igazi ünnep legyen minden nap a Balatonnál.” 

Az első hajón a Bahart és a Vodafone vezérigazgatója stratégiai partneri együttműködési megállapodást írt alá. (via MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.