Hahó, elindult a hajózási szezon a Balatonnál!

közlekedés
2018 március 31., 11:20
comments 58

Ahogy az szokás, idén is húsvét nagyszombatján indult a balatoni személyhajózási szezon, szám szerint a 172. A lényeg annyi, hogy mától lehet hajókázni ide-oda, de mivel kampány is van, ezért igazi politikusfesztivál kerekedett a balatonfüredi kikötőben, jobbnál jobb fellépőkkel és magvas gondolatokkal.

Domján Tamás körzeti állomásfőnök (b) fogadja Kollár Józsefet, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatóját (j2) a Siófokról közlekedő első hajó érkezése alkalmából rendezett ünnepségen
photo_camera Domján Tamás körzeti állomásfőnök (b) fogadja Kollár Józsefet, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatóját (j2) a Siófokról közlekedő első hajó érkezése alkalmából rendezett ünnepségen Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA
  • Bóka István, Balatonfüred polgármestere (Fidesz) kezdte az ünnepi beszédek sorát - írja az MTI. Emlékeztetett arra, hogy 1846-ban bocsátották vízre a Kisfaludy gőzöst, új fejlődési irányt szabva a Balaton életében. Szólt arról is, hogy a tó három nagy települése, Siófok, Keszthely és Balatonfüred együtt gondolkodik és tesz a Balatonért.
  • Potocskáné Kőrösi Anita, Siófok alpolgármestere és jobbikos képviselő-jelölt azt hangsúlyozta beszédében, hogy a déli partot az északival a hajózás köti össze.
  • Ruzsics Ferenc, Keszthely fideszes polgármestere: „Mi balatoni polgármesterek összetartóak vagyunk, egy régióban gondolkozunk, nekünk Magyarország után a Balaton az első.”
  • Balassa Balázs szigligeti polgármester, a régió önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség elnöke: "Jó balatoni embernek lenni. Büszkék vagyunk arra az értékre, amit őrzünk, és amit képviselünk.”
  • Kontrát Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy egyre népszerűbb a Balaton. „A kormány mindent megtesz azért, hogy ne a horvát tengerpartra, hanem a Balatonhoz jöjjenek minél többen, és hogy igazi ünnep legyen minden nap a Balatonnál.”

Az első hajón a Bahart és a Vodafone vezérigazgatója stratégiai partneri együttműködési megállapodást írt alá. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.