El sem indult, de rengeteg szavazatot kapott az egyiptomi elnökválasztáson a világsztár focista

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A szavazólapokat érvénytelenítve egymillió egyiptomi kihúzta mindkét jelölet az elnökválasztáson, és sokan inkább a Liverpoolban pazarul játszó Muhammad Szallah nevét írta rá a papírra - írja a Marca.

Fotó: Kieran Galvin/NurPhoto

Valamivel el kellett szórakoztatni magukat, mert a két hivatalos jelölt közül az egyik a jelenlegi államfő Abdel-Fattáh esz-Szíszi volt, akit 2014-ben 97 százalékkal választottak meg a hivatalos adatok szerint. Szíszit - írja az MTI - egy darabig hisztériába hajló eufórikus támogatás övezte, de ez mára elmúlt, és valószínűleg ezért volt szüksége arra, hogy a választásokra teljesen kiiktassa az ellenfeleket, és elnémítsa az ellenzéki sajtót.  

"Ellenfele" ugyanis az a tök ismeretlen Músza Musztafa Músza volt, aki kamuból indult el, valójában esz-Szíszi támogatója volt. Összesen három százélékot kapott, sokkal kevesebbet, mint amennyi érvénytelen szavazat volt a választáson. 

A részvétel elég alacsony, 40-42 százalékos volt, és közülük egymillióan trollkodták meg a szavazást. Szallah egyébként a hétvégén is gólt lőtt a Liverpoolban, ebben a szezonban bajnokin már a 29.-et. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.