Európa-bajnok a korábban doppingért eltiltott Magát Krisztina

Magát Krisztina a nõi 90 kilogrammos súlycsoport szakításának döntõjében a bukaresti súlyemelõ Európa-bajnokságon, a Bukaresttõl 40 kilométerre, északra levõ Izvorani településen 2018. április 1-jénFotó: ROBERT GHEMENT/MTI/MTVA

Szakításban aranyérmet szerzett a nők plusz 90 kilogrammos versenyében Magát Krisztina, magyar súlyemelőnő a Bukaresttől nem messze, Izvoraniban zajló súlyemelő Európa-bajnokságon - írja az MTI. 

A Testvériség SE 29 éves sportolója a 96, a 101 után a 104 kilót is kiszakította, és ezzel győzött. Magát Krisztina győzelme azért is nagy dolog, mert tavaly tért csak vissza ereje teljében a profi mezőnybe több mint három évnyi kihagyás után. 

Magát Krisztinát a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) korábban 2013. szeptember 23-tól 2015. szeptember 22-ig eltiltotta a versenyzéstől, miután oxandrolont találtak a szervezetében.

Magát Krisztina lökésben (132 kg) és összetettben (236 kg) is ezüstérmes lett saját kategóriájában. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.