Hétfőn csapódhat be az elszabadult kínai űrállomás

POLITIKA
2018 április 01., 12:32
comments 79

A kínai űrügynökség bejelentette, hogy a Tienkung-1-es űrállomás a következő 24 órában újra a Föld légkörébe lép. Várhatóan hétfőn csapódik a földbe. Az űrállomást 2011-ben állították pályára, majd 5 évvel később teljesítette a misszióját. 2016-ban aztán irányíthatatlanná vált.

photo_camera Fotó: Jia qing/Imaginechina

Az Európai Űrügynökség számításai szerint valahol Új-Zéland és az Egyesült Államok közép-nyugati partvidéke között fog becsapódni. Az űrállomás nagy része el fog égni az atmoszférában. Annak pedig nagyon kis esélyt adnak, hogy a megmaradt darabok bárki is eltaláljanak. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.