Valakik feltörték az ózdi Fidelitas oldalát, hogy emberségesnek tűnjenek, kikérték maguknak

POLITIKA
2018 április 01., 14:59
comments 239
photo_camera Fotó: Fidelitas Ózd FB

Ózdon az ország többi részéhez képest is ízléses kampány zajlik. A várost vezető Janiczak Dávidot a kormánybarát sajtó azzal támadta az elmúlt napokban, hogy közeli ismeretség fűzte ahhoz a borsodnádasdi lányhoz, akinek holttestét múlt vasárnap találták meg egy vízzel teli aknában

A feltételezés elsőként Andy Vajna kormánybiztos bulvárlapjában, a Borsban jelent meg. Erre reagálva az ózdi Fidelitas oldalán megjelent egy poszt, ami szerint 

„sajnálatosnak tartjuk, hogy a sajtószabadságot meglovagoló »firkászok« ilyen témájú és hangvételű cikkekkel zavarják húsvét áldott ünnepét. Ez NEM a mi politikai stílusunk. Továbbá felszólítjuk a cikk íróját, hogy az érintettektől kérjen elnézést, és javasoljuk, gondolkozzon el, megfelelő szakmát választott-e!” 

A szokatlanul normális poszt felkeltette sajtótermékek figyelmét is, így megemlékezett róla többek közt a Magyar Nemzet is, és azt írták: „hogy az ózdi Fidelitas kiállt a jobbikos polgármester mellett”.

Vasárnap a napilap munkatársai vették észre azt is, hogy szervezet szombatról vasárnapra eltüntette a posztot, és helyette egy újat helyezett el az oldalon: 

„A tegnapi napon feltörték a Fidelitas ózdi csoportjának facebook oldalát, amellyel kapcsolatban megindítottuk a hivatalos eljárást. Az ózdi Fidelitas elítéli Janiczak Dávidot, Ózd város polgármesterét. Ismételten felszólítjuk, hogy távozzon a közéletből és ne hozzon szégyent a városra folyamatos, megmagyarázhatatlan botrányaival, amelyek az elmúlt hetekben láttak napvilágot.”

(Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.