A szociális dolgozók bére csak ötezer forinttal nőtt az elmúlt 7 évben

Az mfor.hu kiszámolta, hogy miközben a politikusok rengeteget beszélnek  bérrendezésekről vagy életpálya-modellekről, addig a szociális ágazatban dolgozók ezekből szinte semmit sem érzékeltek. A lap szerint 

a szociális ellátás területén dolgozók nettó fizetése az elmúlt 7 év alatt csak 5,8 százalékkal nőtt. 

Ez a növekedés nominálisan csak 4867 forintos pluszt jelent, így 2017-ben átlagosan az itt dolgozók 88 589 forintot vihettek haza. 

A szám főleg ahhoz képest durva, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai közben azt mutatják, hogy 2017 és 2010 között az országos átlagos nettó kereset 48 százalékkal, vagyis 65 ezer forinttal nőtt. 

A lap ehhez még hozzászámolta az elmúlt az elmúlt 7 évre  kumulált átlagos inflációt is, amiből kijött, hogy a szociális dolgozók bére reálszinten 10 százalékkal csökkent. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.