A szociális dolgozók bére csak ötezer forinttal nőtt az elmúlt 7 évben

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az mfor.hu kiszámolta, hogy miközben a politikusok rengeteget beszélnek  bérrendezésekről vagy életpálya-modellekről, addig a szociális ágazatban dolgozók ezekből szinte semmit sem érzékeltek. A lap szerint 

a szociális ellátás területén dolgozók nettó fizetése az elmúlt 7 év alatt csak 5,8 százalékkal nőtt. 

Ez a növekedés nominálisan csak 4867 forintos pluszt jelent, így 2017-ben átlagosan az itt dolgozók 88 589 forintot vihettek haza. 

A szám főleg ahhoz képest durva, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai közben azt mutatják, hogy 2017 és 2010 között az országos átlagos nettó kereset 48 százalékkal, vagyis 65 ezer forinttal nőtt. 

A lap ehhez még hozzászámolta az elmúlt az elmúlt 7 évre  kumulált átlagos inflációt is, amiből kijött, hogy a szociális dolgozók bére reálszinten 10 százalékkal csökkent. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.