A szociális dolgozók bére csak ötezer forinttal nőtt az elmúlt 7 évben

gazdaság
2018 április 03., 02:27
comments 70

Az mfor.hu kiszámolta, hogy miközben a politikusok rengeteget beszélnek  bérrendezésekről vagy életpálya-modellekről, addig a szociális ágazatban dolgozók ezekből szinte semmit sem érzékeltek. A lap szerint 

a szociális ellátás területén dolgozók nettó fizetése az elmúlt 7 év alatt csak 5,8 százalékkal nőtt. 

Ez a növekedés nominálisan csak 4867 forintos pluszt jelent, így 2017-ben átlagosan az itt dolgozók 88 589 forintot vihettek haza. 

A szám főleg ahhoz képest durva, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai közben azt mutatják, hogy 2017 és 2010 között az országos átlagos nettó kereset 48 százalékkal, vagyis 65 ezer forinttal nőtt. 

A lap ehhez még hozzászámolta az elmúlt az elmúlt 7 évre  kumulált átlagos inflációt is, amiből kijött, hogy a szociális dolgozók bére reálszinten 10 százalékkal csökkent. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.