Felszállás után falnak ment és ripityára tört az első orosz postai drón

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

20 ezer dollárt, azaz úgy 5 millió forintot ért az a drón, amit elsőként igyekezett szolgálatba állítani az orosz állami postaszolgálat. A burjátföldi kísérlet nem sült el túl jól: a készülék alig néhány másodperc után a falhoz csapódott és ripityára tört. 

A gépnek egy kétkilós csomagot kellett volna elvinnie magával egy 35 kilométerre lévő mongol településre, de csak méterekig jutott és szinte azonnal házhoz csapódott, a közönség nagy megdöbbenésére.

A posta persze elhatárolódott és a fejlesztőkre mutogatott, míg a kormányzó szerint a térségben működő wifihálózatok zavarhatták meg a gépet. Ha utóbbi igaz, az probléma lehet, mert wifi nem csak Szibériában van:

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.