Ronaldo vezetésével lelépte a Real Madrid a Juventust Torinóban, a Bayern Sevillában nyert

bajnokok ligája
2018 április 03., 18:42
comments 33

A nyolcadöntőknél jár a Bajnokok Ligája. Megismétlődik a tavalyi döntő párosítása, az első meccsen a Juventus a Real Madridot fogadta. A másik meccsen Sevilla-Bayern München. 

A Real alighanem már az első meccsen eldöntötte a továbbjutást, Ronaldo már a 3. percben gólt szerzett, aztán egy óriási védelmi hiba végén duplázott, egy akkora ollózásos góllal, amit az olasz szurkolók is megtapsoltak. 

link Forrás

Miután Dybala kiállítatta magát, még Marcelo is szerzett egy gólt, aztán a végén elszórakoztak még pár helyzetet. 0-3 lett a vége.

A meccs összefoglalója: 

link Forrás

A másik meccsen a Bayern hátrányból fordítva idegenben verte a Sevillát, 1-2 lett a vége. 

link Forrás


JUVENTUS-REAL MADRID 0-3

Gól: Ronaldo (3. és 65. perc), Marcelo (71.)

Kiállítva: Dybala (65.)

Juventus: Buffon – De Sciglio, Barzagli, Chiellini, Asamoah (Mandzukic, 65.) – Costa ( Matuidi, 65.), Khedira (Cuadrado 75.), Bentancur, Alex Sandro – Dybala, Higuaín. 
Kispad: Szczesny, Cuadrado, Lichtsteiner, Marchisio, Matuidi, Mandzukic, Rugani. 

Real Madrid: Navas – Carvajal, S. Ramos, Varane, Marcelo – Modric (Kovacic, 82.), Casemiro, Kroos – Isco (Asensio, 79.)– Benzema (Vázquez, 59.), Ronaldo.

Kispad: Casilla, Asensio, Bale, Hernández, Kovacic, Vázquez, Vallejo 

A Real kezdője megegyezik a tavalyi döntőben pályára lépő csapattal, amit 4-1-re nyertek a Juventus ellen. Ronaldo óriási formában van, legutóbbi nyolc meccsén gólt szerzett, összesen 17-et.  

A Real a 3. percben megszerezte a vezetés a Juventus ellen, Isco passzát Ronaldo a védőket és Benzemát megelőzve pöccintette a hálóba.

link Forrás

Ronaldo eddig hat meccset játszott a BL-ben a Juventus ellen, mindig szerzett gólt. Új rekorodot állított fel a BL-ben azzal, hogy tíz meccsen zsínórban betalált, 15 gólt szerzett ebben a szezonban. 

A 22. percben egyenlíthetett volna a Juventus, egy baloldali szabadrúgást Higuaín a védőket legyűrve közelről tett kapura, Navas óriási bravúrral védett. 

Kroos rúgott egy kapufát, ellőtte messziről, nem Buffonon múlt. 

link Forrás

A Juventus újabb pontrúgása volt veszélyes, Chiellini fejelt kapura, nem volt jó fejes, Higuaín még visszakotorte, de Varane tisztázott. 

A 45. percben két 11-est kértek számon a bírón az olaszk. Előbb Casemiro ért kézzel a labdába a 16-os belül (valóban), majd Dybala esett el, a lassításból látszott, hogy feldobta magát, jogosan kapott sárgát műesésért. 

SZÜNET.

Ronaldónak elképesztő a statisztikája Buffon ellen: a legutóbbi 9 kaput eltaláló lövéséből 8 gólt lőtt a Juventusnak:

link Forrás

Az első félidő összefoglalója.

link Forrás

Csere nélkül kezdték a 2. félidőt.

Lendületes kezdés, Costa adott be, de elment a Juventus támadók előtt. A túloldalon Ronaldo lőtt el keresztbe egy labdát, éppenhogy mellé, aztán a reklámtáblát büntette meg a dühös portugál. Aztán megint a Juventus jött, de Higuaín gyengén Navas kezeibe lőtt. 

Ramos hátul felrúgta Dybalát, sárgát kapott, kihagyja a visszavágót. A szabadrúgás Dybala lőtte el, megpattant, éppenhogy mellé hullott a labda. 

2-0-ra vezet a Real Madrid, egy óriási Ronaldo góllal. Chiellini rosszul adott haza egy labdát, Ronaldo utánaszaladt, a vonal előtt megállította, visszapasszolt középre, Buffon Vazquez lövését kiütötte, Carvajal oldalról beívelt, Ronaldo pedig magasra ugorva beollózta. 

link Forrás

Még az olasz szurkolók is betapsolták.

link Forrás

Egy perccel később Dybala ostobán kiállítatta magát, volt már sárgája, csúnyán szabálytalankodott, pirosat kapott. 

Eldőlt, valószínűleg a továbbjutás is. Marcelo kígyózott végig a védelmen, a végén közelről berúgta. 0-3

link Forrás

A 88. percben még a csereként beállt Kovacic rúg egy kapufát. Ronaldo még gólt akart rúgni, előbb Buffon védett egy rövidre tartó lövést, aztán Ronaldo tiszta helyzetben, a kapuval szemben messze fölé lőtte. 

Ronaldo mellett Isco is nagyot játszott, az összes passza pontos volt.

link Forrás

SEVILLA-BAYERN MÜNCHEN 1-2

Sevilla: Soria – Navas, Kjaer, Lenglet, Escudero – Pizarro, Nzonzi – Sarabia, Vázquez, Correa ( Ramírez 78.) – Ben Yedder ( Muriel 80.) 

Kispad: Rico, Arana, Geis, Muriel, Nolito, Pareja, Ramírez

Bayern: Ulreich – Kimmich, Boateng, Hummels, Bernat ( Rafinha, 46.) – Alcántara, Martínez, Vidal (Rodríguez 36.) – Müller, Lewandowski, Ribéry (Robben, 79.). 

Kispad:  Rafinha, Robben, Rodríguez, Rudy,  Starke, Süle, Wagner

A Sevilla a 20. percben került először helyzetbe, Pablo Sarabia tíz méterről hibázta el. A második helyzetét Sarabia belőtte a 32. percben, vezet a Sevilla. Gyanús, hogy kézzel vette át. 

link Forrás

Gyorsan egyenlít a Bayern. Az egy perccel korábban becserélt Rodríguez a bal oldal ugratta ki Riberyt, a lövése Navasról pattan a kapuba. Öngól. 

link Forrás

SZÜNET.

A második félidőben Bernat helyett Rafinha játszik a Bayernben. Az első csere bejött, Rodríguez azonnal "gólpasszt" adott. 

A Bayern kezdte jobban a második félidőt. A sevillai Correát ki lehetett volna állítani, miután beleszállt Thiagóba, és volt már egy sárgája, de megúszta. A Bayern teljesen átvette az irányítást. 

A 68. percben megszerzete a vezetést a Bayern, Thiago fejelt kapura, ez is megpattant egy védőn. 1-2

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.