Megegyezett az MSZP és az LMP: a Belvárosban Csárdi Antal, Csepelen Bangóné Ildikó indulhat esélyes ellenzékiként

POLITIKA
2018 április 03., 12:29
comments 797

Középen Csárdi Antal, az LMP belvárosi képviselő-jelöltje
photo_camera Középen Csárdi Antal, az LMP belvárosi képviselő-jelöltje Fotó: botost/444.hu

Kedd délután, az MSZP elnökségi ülése után állítólag megállapodás született az LMP és a szocialista párt elnökségei között négy körzetről. 

A legnagyobb érdeklődésre számot tartó  Budapest 1. választókerületében, a Belváros-Várnegyedben az MSZP-Párbeszéd szövetséget képviselő V. Naszályi Márta visszalép az LMP-s Csárdi Antal javára, így utóbbi marad az egyetlen esélyes ellenzéki jelölt.

Budapest 17. választókerületében, Csepel-Soroksáron az LMP-s Tenk András nem indul el, és az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikót támogatja.  

A második lépés kisebb áldozat az LMP-nek, mint a szocialistáknak, mivel Tenk egyébként sem számított esélyesnek a 17. körzetben - szemben az Együtt politikusával, Szabó Szabolccsal, aki négy éve is itt szerzett mandátumot. Kérdés marad tehát, hogy Bangóné, Szabó Szabolcs vagy mindketten elindulnak-e Németh Szilárd Fidesz-alelnök ellen. 

További két körzetben állapodtak még meg a felek: Pest 6. választókerületében, Gödöllőn az LMP-s Lengyel Szilviát támogatja a visszalépő szocialista Makrai Zoltán, Csongrád Csongrád 1. választókerületében, Szegeden pedig Szabó Sándor MSZP-s jelölt támogatására bíztat az LMP-s Bodrog Zoltán. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.