Megegyezett az MSZP és az LMP: a Belvárosban Csárdi Antal, Csepelen Bangóné Ildikó indulhat esélyes ellenzékiként

Középen Csárdi Antal, az LMP belvárosi képviselő-jelöltjeFotó: botost/444.hu

Kedd délután, az MSZP elnökségi ülése után állítólag megállapodás született az LMP és a szocialista párt elnökségei között négy körzetről. 

A legnagyobb érdeklődésre számot tartó  Budapest 1. választókerületében, a Belváros-Várnegyedben az MSZP-Párbeszéd szövetséget képviselő V. Naszályi Márta visszalép az LMP-s Csárdi Antal javára, így utóbbi marad az egyetlen esélyes ellenzéki jelölt.

Budapest 17. választókerületében, Csepel-Soroksáron az LMP-s Tenk András nem indul el, és az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikót támogatja.  

A második lépés kisebb áldozat az LMP-nek, mint a szocialistáknak, mivel Tenk egyébként sem számított esélyesnek a 17. körzetben - szemben az Együtt politikusával, Szabó Szabolccsal, aki négy éve is itt szerzett mandátumot. Kérdés marad tehát, hogy Bangóné, Szabó Szabolcs vagy mindketten elindulnak-e Németh Szilárd Fidesz-alelnök ellen. 

További két körzetben állapodtak még meg a felek: Pest 6. választókerületében, Gödöllőn az LMP-s Lengyel Szilviát támogatja a visszalépő szocialista Makrai Zoltán, Csongrád Csongrád 1. választókerületében, Szegeden pedig Szabó Sándor MSZP-s jelölt támogatására bíztat az LMP-s Bodrog Zoltán. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.