Nem fizeti túl az embereit Mészáros Lőrinc

Fotó: botost/444.hu

213 ezer forint bruttót visz haza egy átlagos Mészáros Lőrinc-alkalmazott - matekozta ki nyilvános cégadatokból a G7. 

A gazdasági oldal az utolsó teljességben elszámolt, 2016-os évre vonatkozó cégbeszámolókból számolta össze, mennyiből lehet (kell) megélni a felcsúti polgármester egyes cégeinél.

Mivel Mészáros cégeinek jelentős része projektcég, 12 nagyobb számú bejelentett alkalmazottat foglalkoztató vállalatot vizsgáltak meg. Már 2016-ban majdnem ezer ember dolgozott ezeknél a cégeknél a 2013-as 800-hoz képest, de amíg az árbevétel 36 százalékkal nőtt, a bértömegről ez nem volt elmondható. 

Az abszolút kifizetések hiába nőttek 6 százalékkal, 2015-ben még 23, 2016-ban már csak 213 ezer volt az átlag bruttó fizetés a cégeknél. A 2016-os adatok 19 százalékos elmaradásban vannak az országos átlagtól. 

Az ipari átlagok tekintében sem jobb a helyzet: míg az építőiparban elmaradnak az átlagtól, a mezőgazdasági cégeket is csak az viszi a léc fölé, hogy a projektalapú működés miatt kevés az alkalmazott, a vezető beosztásban dolgozók pedig meg vannak fizetve. Ábrák és további részletek a G7 cikkében.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.