Nem fizeti túl az embereit Mészáros Lőrinc

PÉNZ
2018 április 03., 09:44
comments 147

photo_camera Fotó: botost/444.hu

213 ezer forint bruttót visz haza egy átlagos Mészáros Lőrinc-alkalmazott - matekozta ki nyilvános cégadatokból a G7. 

A gazdasági oldal az utolsó teljességben elszámolt, 2016-os évre vonatkozó cégbeszámolókból számolta össze, mennyiből lehet (kell) megélni a felcsúti polgármester egyes cégeinél.

Mivel Mészáros cégeinek jelentős része projektcég, 12 nagyobb számú bejelentett alkalmazottat foglalkoztató vállalatot vizsgáltak meg. Már 2016-ban majdnem ezer ember dolgozott ezeknél a cégeknél a 2013-as 800-hoz képest, de amíg az árbevétel 36 százalékkal nőtt, a bértömegről ez nem volt elmondható. 

Az abszolút kifizetések hiába nőttek 6 százalékkal, 2015-ben még 23, 2016-ban már csak 213 ezer volt az átlag bruttó fizetés a cégeknél. A 2016-os adatok 19 százalékos elmaradásban vannak az országos átlagtól. 

Az ipari átlagok tekintében sem jobb a helyzet: míg az építőiparban elmaradnak az átlagtól, a mezőgazdasági cégeket is csak az viszi a léc fölé, hogy a projektalapú működés miatt kevés az alkalmazott, a vezető beosztásban dolgozók pedig meg vannak fizetve. Ábrák és további részletek a G7 cikkében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.