Szijjártó: „Szerbia több jogot biztosít a magyar nemzeti közösségnek, mint az európai uniós szomszédaink”

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Ivica Dacic szerb külügyminiszter és Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter a Bácsszentgyörgy és a vajdasági Haraszti közötti határátkelőhely megnyitóján Bácsszentgyörgy közelében 2018. április 3-án.Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

A külgazdasági és külügyminiszter Bácsszentgyörgynél megnyitotta a magyar-szerb határon lévő 8. határátkelőhelyet. Az RTL Híradó kiemelte, hogy az átadón Szijjártó Péter azt mondta:

„Mi azt gondoljuk, hogy Szerbiának igenis az Európai Unióban van a helye. Lehet, hogy mások is így gondolják, csak ezt mi ki is szoktuk mondani. És tudják, ezt mi azért mondjuk, mert Szerbia több jogot biztosít a magyar nemzeti közösségnek, mint az európai uniós szomszédaink.”

Szijjártó már tavaly is arról beszélt, hogy Szerbia a legjobb szomszédunk.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.