Szijjártó: „Szerbia több jogot biztosít a magyar nemzeti közösségnek, mint az európai uniós szomszédaink”

POLITIKA
2018 április 03., 18:46
comments 126
Ivica Dacic szerb külügyminiszter és Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter a Bácsszentgyörgy és a vajdasági Haraszti közötti határátkelőhely megnyitóján Bácsszentgyörgy közelében 2018. április 3-án.
photo_camera Ivica Dacic szerb külügyminiszter és Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter a Bácsszentgyörgy és a vajdasági Haraszti közötti határátkelőhely megnyitóján Bácsszentgyörgy közelében 2018. április 3-án. Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

A külgazdasági és külügyminiszter Bácsszentgyörgynél megnyitotta a magyar-szerb határon lévő 8. határátkelőhelyet. Az RTL Híradó kiemelte, hogy az átadón Szijjártó Péter azt mondta:

„Mi azt gondoljuk, hogy Szerbiának igenis az Európai Unióban van a helye. Lehet, hogy mások is így gondolják, csak ezt mi ki is szoktuk mondani. És tudják, ezt mi azért mondjuk, mert Szerbia több jogot biztosít a magyar nemzeti közösségnek, mint az európai uniós szomszédaink.”

Szijjártó már tavaly is arról beszélt, hogy Szerbia a legjobb szomszédunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.