Bahrein talált egy kis olajat, úgy 80 milliárd hordónyit

Bahrein bejelentette, hogy új olajmezőt fedeztek fel az országban, amely akár 80 milliárd hordónyi olajat is rejthet. E mellett a mennyiség mellett az arab állam jelenlegi olajkészléte eltörpül. Az ország olajminisztere szerint ugyanakkor azt még nem tudni, hogy ebből mennyit tudnának kitermelni, de öt éven belül elkezdenék.

Összehasonlításképpen, Bahrein olajkészletei eddig mindössze 125 millió hordót tettek ki, a világ elsőszámú olajexportőre, Szaúd-Arábia pedig 266 milliárd hordónyi olajjal rendelkezik. Bahrein az utóbbi időben el is kezdte átállítani a gazdaságát más szektorokra, például a pénzügyi szolgáltatásokra vagy a turizmusra. Most azonban már az olajminiszter arról beszélt, hogy külföldi cégek segítségével el akarják kezdeni a kitermelést.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.