Felülről nézve még elkeserítőbb látványt nyújt Mészáros Lőrinc betontömbje

agybaj
2018 április 04., 10:46
comments 112

A Szilvásvárad melletti Szalajka-völgy a Bükk és az egész ország egyik legszebb kirándulóhelye. 2017 nyarán döbbent rá az ország, hogy ennek a völgynek a bejáratához tényleg egy betonszarkofágot épít Mészáros Lőrinc. Nemrég meg is mutattuk, hogyan simul a tájba az építmény.

A szilvásváradi Állami Ménesgazdaság fejlesztéséről még 2013-ban döntött a kormány, csak a háromlépcsős projekt legszembetűnőbb része, a 6000 férőhelyes lovasstadion építése tavaly indult be igazán. Március végén arra járt két olvasónk, és képeket küldtek a látványról. Azok sem voltak gyengék, de most egy másik olvasónk messzebbről és magasról videózta a látványt, ami túlzás nélkül szíven ütő.

„Lefotóztam többek közt a település fölött elhelyezkedő Millenium Kilátóból, csináltam egy videót is, amin tisztán látszik, hogy rondít bele a létesítmény az egységes tájba. Az erdei kisvasút végállomásánál egyébként minden fel van túrva, sóderhalmok, építkezési törmelék, valamint egy hihetetlenül nagy betonplacc, amit gondolom, parkolónak szánnak. Nagyon szomorú és vérlázító, gondoltam, elküldöm nektek...”

- írta olvasónk. Alább a képek és a videók.

photo_camera Fotó: Olvasónk
photo_camera Fotó: Olvasónk
photo_camera Fotó: Olvasónk
link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.