Felülről nézve még elkeserítőbb látványt nyújt Mészáros Lőrinc betontömbje

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

A Szilvásvárad melletti Szalajka-völgy a Bükk és az egész ország egyik legszebb kirándulóhelye. 2017 nyarán döbbent rá az ország, hogy ennek a völgynek a bejáratához tényleg egy betonszarkofágot épít Mészáros Lőrinc. Nemrég meg is mutattuk, hogyan simul a tájba az építmény. 

A szilvásváradi Állami Ménesgazdaság fejlesztéséről még 2013-ban döntött a kormány, csak a háromlépcsős projekt legszembetűnőbb része, a 6000 férőhelyes lovasstadion építése tavaly indult be igazán. Március végén arra járt két olvasónk, és képeket küldtek a látványról. Azok sem voltak gyengék, de most egy másik olvasónk messzebbről és magasról videózta a látványt, ami túlzás nélkül szíven ütő.

„Lefotóztam többek közt a település fölött elhelyezkedő Millenium Kilátóból, csináltam egy videót is, amin tisztán látszik, hogy rondít bele a létesítmény az egységes tájba. Az erdei kisvasút végállomásánál egyébként minden fel van túrva, sóderhalmok, építkezési törmelék, valamint egy hihetetlenül nagy betonplacc, amit gondolom, parkolónak szánnak. Nagyon szomorú és vérlázító, gondoltam, elküldöm nektek...”

- írta olvasónk. Alább a képek és a videók.

Fotó: Olvasónk
Fotó: Olvasónk
Fotó: Olvasónk