Felülről nézve még elkeserítőbb látványt nyújt Mészáros Lőrinc betontömbje

A Szilvásvárad melletti Szalajka-völgy a Bükk és az egész ország egyik legszebb kirándulóhelye. 2017 nyarán döbbent rá az ország, hogy ennek a völgynek a bejáratához tényleg egy betonszarkofágot épít Mészáros Lőrinc. Nemrég meg is mutattuk, hogyan simul a tájba az építmény. 

A szilvásváradi Állami Ménesgazdaság fejlesztéséről még 2013-ban döntött a kormány, csak a háromlépcsős projekt legszembetűnőbb része, a 6000 férőhelyes lovasstadion építése tavaly indult be igazán. Március végén arra járt két olvasónk, és képeket küldtek a látványról. Azok sem voltak gyengék, de most egy másik olvasónk messzebbről és magasról videózta a látványt, ami túlzás nélkül szíven ütő.

„Lefotóztam többek közt a település fölött elhelyezkedő Millenium Kilátóból, csináltam egy videót is, amin tisztán látszik, hogy rondít bele a létesítmény az egységes tájba. Az erdei kisvasút végállomásánál egyébként minden fel van túrva, sóderhalmok, építkezési törmelék, valamint egy hihetetlenül nagy betonplacc, amit gondolom, parkolónak szánnak. Nagyon szomorú és vérlázító, gondoltam, elküldöm nektek...”

- írta olvasónk. Alább a képek és a videók.

Fotó: Olvasónk
Fotó: Olvasónk
Fotó: Olvasónk

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.