Külföldön él, és a napokban kapta meg a szavazólapot? Most már eszébe ne jusson postára adni!

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Már érkeznek a külföldről visszaküldött levélszavazatok a Nemzeti Választási Irodába. Két műszakban 56 ember bontja őket, de a magát a szavazatot tartalmazó borítékot félrerakják, és csak vasárnap este fogják kinyitni. Levélszavazásra az jogosult, akiknek nincs magyarországi lakcímük. Idén 315 ezer embernek postázták ki a szavazólapot.

Az RTL Klub Híradója szerint azonban a folyamatot lelassították a jogorvoslatok, így a választási iroda csak március 21-én postázta ki az utolsó levélcsomagokat, és ezeket még nem kapta meg mindenki. Viszont aki nem tudja visszaküldeni időben a borítékot, azaz úgy, hogy az a szavazás napjáig megérkezzen, annak a szavazata elveszik.

Pálffy Ilona az NVI vezetője azt javasolta, hogy a levélszavazók most már ne is adják postára a borítékokat, mert azok nem érkeznének meg időben, helyette vigyék inkább el a külképviseletre, és majd onnan hazaszállítják őket a külképviseleti szavazatokkal együtt.

Ezzel csupán az a baj, hogy sokan nem a külképviseletek közvetlen közelében laknak, vannak, akiknek órákat kellene utazniuk a szavaztukkal.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.