Külföldön él, és a napokban kapta meg a szavazólapot? Most már eszébe ne jusson postára adni!

POLITIKA
2018 április 04., 18:01
comments 175

Már érkeznek a külföldről visszaküldött levélszavazatok a Nemzeti Választási Irodába. Két műszakban 56 ember bontja őket, de a magát a szavazatot tartalmazó borítékot félrerakják, és csak vasárnap este fogják kinyitni. Levélszavazásra az jogosult, akiknek nincs magyarországi lakcímük. Idén 315 ezer embernek postázták ki a szavazólapot.

Az RTL Klub Híradója szerint azonban a folyamatot lelassították a jogorvoslatok, így a választási iroda csak március 21-én postázta ki az utolsó levélcsomagokat, és ezeket még nem kapta meg mindenki. Viszont aki nem tudja visszaküldeni időben a borítékot, azaz úgy, hogy az a szavazás napjáig megérkezzen, annak a szavazata elveszik.

Pálffy Ilona az NVI vezetője azt javasolta, hogy a levélszavazók most már ne is adják postára a borítékokat, mert azok nem érkeznének meg időben, helyette vigyék inkább el a külképviseletre, és majd onnan hazaszállítják őket a külképviseleti szavazatokkal együtt.

link Forrás

Ezzel csupán az a baj, hogy sokan nem a külképviseletek közvetlen közelében laknak, vannak, akiknek órákat kellene utazniuk a szavaztukkal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.