"Nem azért alapítottam pártot, hogy Gyurcsány Ferenc és a Jobbik javára lépjek vissza"

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

"Nem azért csináltam pártot, hogy a Jobbik vagy Gyurcsány Ferenc javára visszalépjünk" - válaszolta cikkünk megjelenése után megkeresésemre Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt alapító elnöke. Kovácsot kedden kerestem, mert úgy véltem, komoly dilemmával kéne szembenézniük. A párt ugyan elég jelöltet - 39-et (a délelőtt megjelent cikkben tévesen 50 jelöltet írtam) - állított ahhoz, hogy országos listája legyen, de ebből a 39 jelöltből csak tíz indul olyan körzetben, ahol ennek nincs különösebb tétje.

29 jelöltjük viszont olyan körzetekben indul, ahol akár az MKKP-re adott szavazatokon is múlhat, hogy az ellenzéki, vagy a kormánypárti jelölt nyer. Az első kérdés, amit Kovács már meg is válaszolt, az volt, hogy terveznek-e visszalépéseket.

A másik kérdés a kampányköltéseiket érintette. Azért, mert ha 27-nél kevesebb jelöltjük maradt volna, akkor kénytelenek lettek volna visszafizetni a 150 milliós állami kampánytámogatást. Márpedig Kovács szerint "a kampánypénzünk 90 százalékát már elköltöttük, értelmes projektekre, tudod, ez az, amit mindig elfelejtetek megírni". Az MKKP megpályáztatta ezeket a pénzeket, így azt játszótérfelújításra, könyvvásárlásra, óvodafestésre, stb. költötték. Hogy pontosan mire költöttek, a Rózsa Sándor I. Népi Kampánypénz Tékozló Alap oldalán hozták nyilvánosságra, de itt nem derül ki sem az, hogy az egyes projekteket mennyi pénzzel támogatták, sem az, hogy összesen mennyi pénzt költöttek.

Az, hogy az MKKP 90 százalékban már elköltötte a kampánytámogatását, azt is jelenti, hogy számukra komoly tétje lett a választásnak. Ha ugyanis nem érik el az egy százalékot, ugyanúgy kénytelenek visszafizetni a pénzt, mintha visszaléptek volna. Az MKKP-nak voltak már nagyon sikeres közösségi finanszírozási projektjei, de Kovács egyelőre még nem tudja, hogy ebben az esetben hogyan fizetnék vissza a pénzt.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.