Saját testvére ellen vesztett pert L. Simon László

POLITIKA
2018 április 04., 13:52
comments 134

A parlament mezőgazdasági bizottságának alelnöke, korábbi fontos fideszes politikust megfosztotta birtokaitól a bíróság - írja a 24.hu

L. Simon László március elején jogerősen elvesztette a testvérével szemben évek óta folyó perét. A Győri Ítélőtáblán született ítélet szerint nem ő a bikavölgyi szőlőföldek és gyümölcsösök jogos tulajdonosa, hanem az öccse, Simon Gábor.

A testvérek közötti elszámolási vita már a harmadik választás óta folyik. 

A fideszes politikus még a 2010-es parlamenti választás előtt tett ígéretet, hogy a kampány lezárulta után kifizeti testvérét, de nem tartotta a szavát. Az Agárd környéki földek eredetileg Simon Gábor tulajdonában voltak, de ő más irányú érdeklődése miatt 2010 környékén hajlott rá, hogy eladja L. Simon Lászlónak a birtokot. A papírozás meg is történt, de a fideszes képviselő nem fizette ki a szóbeli megegyezésben szereplő összeget, ezért a kisemmizett testvér pert indított.

Az öt évig folyó eljárás másodfokon L. Simon teljes pervesztességével ért véget. A 24.hu információja szerint az ítélőtáblán kimondták, hogy a földek tulajdonjogát vissza kell írni Simon Gábor nevére, L. Simonék azonban hetek óta nem vesznek tudomást az ítéletről, és nem reagálnak Simon Gáborék megkereséseire sem. A lap megkereste L. Simon Lászlót is, hogy visszaadja-e a szőlőföldeket és a többi területet, egyelőre nem kaptak választ.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.