Állami milliárdok és haveri cégek a siófoki női kézilabda körül

politika
2018 április 05., 06:14
comments 103

A siófoki kézilabda egyre inkább hasonlít a felcsúti focira: milliárdos stadion, állami szponzorok, tao-pénzek, Mészároshoz és Tiborczhoz köthető cégek. De nem volt ez mindig így.

Amikor 2015 végén részletesen írtunk az új csarnok építéséről, még azt láttuk, hogy 

„ugrottak egy akkora óriási fejest a tao-pénzekbe, hogy beleálltak a friss betonba.”

A siófoki női kézilabdacsapat 2009-ben lett első osztályú, és valóban volt hova fejlődni, hiszen egy általános iskola tornatermében játszották a hazai meccseiket. Először az utánpótlásnak építettek munkacsarnokot, majd jött a terv, hogy egy sokfunkciós kulturális intézményt hoznak létre, de végül lejjebb adták az igényeket, és beérték volna egy kézi pályával. De arra se volt elég forrás, az építkezés leállt. 

Aztán hirtelen elkezdett dőlni a pénz.

link Forrás

A Magyar Nemzet most arról ír, hogy

  • nemrég átadták a hárommilliárd forintból megépült, 1500 néző befogadására alkalmas Kiss Szilárd Sportcsarnokot;
  • az építkezésben az Elios és egy másik Tiborczhoz köthető cég, a West Hungária Bau is részt vett;
  • a támogatók között van két Mészáros Lőrinccel összefonódott cég, a Magyar Építő és a ZÁÉV;
  • illetve a Földgázszolgáltató Zrt. és az állami Szerencsejáték Zrt;
  • behúztak rengeteg tao-pénzt;
  • így aztán nem csoda, hogy olyan játékosokat igazol a csapat, hogy a nevek alapján kész világválogatott válhatna belőle.

Mindeközben a Siófok a magyar bajnokság hatodik helyén áll.

A csapat tulajdonosa Fodor János, akiről többek között azt is tudni lehet, hogy tőle vette meg Mészáros Lőrinc érdekeltsége a Balaton rádióját, a Part FM-et.

Szucsánszki Zita, az FTC (k) és Camille Aoustin, a Siófok (j) játékosa a kézilabda női Magyar Kupa 3. helyért játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Siófok KC mérkõzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 1-jén
photo_camera Szucsánszki Zita, az FTC (k) és Camille Aoustin, a Siófok (j) játékosa a kézilabda női Magyar Kupa 3. helyért játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Siófok KC mérkõzésen a Papp László Budapest Sportarénában Fotó: Czagány Balázs/MTI/MTVA

Az Index nemrég értekezett róla, hogy a Siófoknak már több pénze van, mint a legerősebb női csapatnak, az FTC-nek. A Fradi korlátozza is a külföldi játékosok számát, míg a Balaton partjára sorra érkeznek a dán, francia, horvát, román vagy szerb válogatottak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.