Az orosz nagykövet megüzente a briteknek az ENSZ-ben, hogy a tűzzel játszanak

Nagy-Britannia a tűzzel játszik, amikor Moszkvát vádolja Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynök és lánya megmérgezésével, amit meg fog bánni” - üzente meg Vaszilij Nyebenzja orosz ENSZ-nagykövet a világszervezet Biztonsági Tanácsának csütörtöki ülésén. „Megmondtuk brit kollégáinknak, hogy a tűzzel játszanak, és ezt meg fogják bánni” - mondta Nyebenzja a BT-ülésen, amelynek összehívását szerdán követelte

Szergej SzkripalFotó: Atilgan Ozdil/Anadolu Agency

Szergej Szkripal és lányát március 4-én eszméletlenül találták Salisbury-ben. Kiderült, hogy egy olyan idegmérget használtak ellenük, amit a szovjet hadsereg fejlesztett ki. A brit kormány szerint az oroszok állnak a támadás mögött, de Oroszország tagadja a vádakat. Oroszország ENSZ-nagykövete szerint London másokkal összehangolt propagandaháborút folytat Oroszország ellen. Nyebenzja szerint Moszkva okkal feltételezheti, hogy a Szkripal-ügy mögött egy sor ország titkosszolgálata áll. Szerinte jobb kamu sztorival is előjöhettek volna. (BBC/MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.