Egy kutató agyonlőtte négy kollégáját egy török egyetemen

bűnügy
2018 április 05., 13:28
comments 47

Egy egyetemi kutató tüzet nyitott négy kollégájára és megölte őket csütörtökön a nyugat-törökországi Eskisehir városban található Osmangazi Egyetem kampuszán – közölte a Dogan török hírügynökség.

Az incidensben az Anadolu török állami hírügynökség szerint három ember megsebesült, de az egyetem rektora, Hasan Gönen nem számolt be sérültekről.

A gyilkost a rendőrség őrizetbe vette, a fegyverét pedig lefoglalta, a férfi nem tanúsított ellenállást. A halálos áldozatok között van az egyetem egyik dékánhelyettese, a tanárképző kar titkára, egy egyetemi óraadó és egy oktató. A tett indítéka egyelőre ismeretlen.

A helyszínre nagy számban vezényeltek mentőegységeket is. A rendőrség nem terrortámadásként kezeli az esetet. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.