Lemond a Momentum elnöksége, ha nem jutnak be a parlamentbe

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke sajtótájékoztatót tartott négy, különböző pártból a Momentumba érkezett politikustársával együtt. Arról beszéltek, miért érdemes különböző értékrend embereknek is a Momentumra szavazniuk. Fekete-Győr az Azonnali kérdésére válaszolva elmondta, egészen biztosan lesz személyi következménye annak, ha a Momentum nem jut be a parlamentbe a vasárnapi választáson.

Az elnökség például biztosan lemond, ennek csak a mikéntje kérdéses.

A tervek szerint ebben az esetben a következő tisztújításig egy ügyvivő testület vezetné a pártot, de ez az ügyvivő testület valószínűleg a jelenlegi elnökség tagjaiból állna. Arról, hogy kudarcként élnék-e meg, ha nem jutnak be a parlamentbe, a pártelnök ezt mondta:

„Ez egy nagyon jó kérdés, hogy az kudarc-e. Bennem kudarc lesz, de nagyon sok momentumos már egy pár százalékos, 3-4 százalékos eredményt is nagyon pozitívan élne meg. Nem tudom, hogy ez hogy van a Momentumban most.

Össze-vissza hisz mindenki mindenben.”

Arról, hogy mi lenne az abszolút kudarc, azt mondta:

„Az 1 százalék alatti eredmény, de erre 0 százalék esélyt látok. De még egyszer mondom: én úgy vagyok vele, hogy annyi munkát tettünk bele az elmúlt egy évben ebbe a mozgalomba, hogy kudarc lenne, ha ezt a munkát nem díjaznák 250-300 ezren, és nem kerülnénk be a parlamentbe.” (Azonnali)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.