Lemond a Momentum elnöksége, ha nem jutnak be a parlamentbe

POLITIKA
2018 április 05., 15:35

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke sajtótájékoztatót tartott négy, különböző pártból a Momentumba érkezett politikustársával együtt. Arról beszéltek, miért érdemes különböző értékrend embereknek is a Momentumra szavazniuk. Fekete-Győr az Azonnali kérdésére válaszolva elmondta, egészen biztosan lesz személyi következménye annak, ha a Momentum nem jut be a parlamentbe a vasárnapi választáson.

Az elnökség például biztosan lemond, ennek csak a mikéntje kérdéses.

A tervek szerint ebben az esetben a következő tisztújításig egy ügyvivő testület vezetné a pártot, de ez az ügyvivő testület valószínűleg a jelenlegi elnökség tagjaiból állna. Arról, hogy kudarcként élnék-e meg, ha nem jutnak be a parlamentbe, a pártelnök ezt mondta:

„Ez egy nagyon jó kérdés, hogy az kudarc-e. Bennem kudarc lesz, de nagyon sok momentumos már egy pár százalékos, 3-4 százalékos eredményt is nagyon pozitívan élne meg. Nem tudom, hogy ez hogy van a Momentumban most.

Össze-vissza hisz mindenki mindenben.”

Arról, hogy mi lenne az abszolút kudarc, azt mondta:

„Az 1 százalék alatti eredmény, de erre 0 százalék esélyt látok. De még egyszer mondom: én úgy vagyok vele, hogy annyi munkát tettünk bele az elmúlt egy évben ebbe a mozgalomba, hogy kudarc lenne, ha ezt a munkát nem díjaznák 250-300 ezren, és nem kerülnénk be a parlamentbe.” (Azonnali)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.