Lemond a Momentum elnöksége, ha nem jutnak be a parlamentbe

2018 április 5., csütörtök 15:35
369

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke sajtótájékoztatót tartott négy, különböző pártból a Momentumba érkezett politikustársával együtt. Arról beszéltek, miért érdemes különböző értékrend embereknek is a Momentumra szavazniuk. Fekete-Győr az Azonnali kérdésére válaszolva elmondta, egészen biztosan lesz személyi következménye annak, ha a Momentum nem jut be a parlamentbe a vasárnapi választáson.

Az elnökség például biztosan lemond, ennek csak a mikéntje kérdéses.

A tervek szerint ebben az esetben a következő tisztújításig egy ügyvivő testület vezetné a pártot, de ez az ügyvivő testület valószínűleg a jelenlegi elnökség tagjaiból állna. Arról, hogy kudarcként élnék-e meg, ha nem jutnak be a parlamentbe, a pártelnök ezt mondta:

„Ez egy nagyon jó kérdés, hogy az kudarc-e. Bennem kudarc lesz, de nagyon sok momentumos már egy pár százalékos, 3-4 százalékos eredményt is nagyon pozitívan élne meg. Nem tudom, hogy ez hogy van a Momentumban most.

Össze-vissza hisz mindenki mindenben.”

Arról, hogy mi lenne az abszolút kudarc, azt mondta:

„Az 1 százalék alatti eredmény, de erre 0 százalék esélyt látok. De még egyszer mondom: én úgy vagyok vele, hogy annyi munkát tettünk bele az elmúlt egy évben ebbe a mozgalomba, hogy kudarc lenne, ha ezt a munkát nem díjaznák 250-300 ezren, és nem kerülnénk be a parlamentbe.” (Azonnali)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt