Jó napot, Magyarország!: most már hivatalosan is kimondhatjuk, hogy nem is létezett a leghíresebb magyar csodafegyver, a Simicska-atombomba

publicisztika
2018 április 06., 07:03
comments 284

Minden politika iránt érdeklődő erről beszélt. Hiába volt világos, hogy itt kis pukkanás sem lesz, még mi is remegő kézzel lapoztuk fel ma hajnalban az internetet, felkészülve arra, hogy sorkatonai kiképzésünket hasznosítva atomvillanás esetén villámgyorsan arccal a földre vessük magunkat.

Pénteken robban, mikor máskor!

Van, aki ironikusan, van, aki utálkozva, van, aki kaján reménykedéssel, de magyarok százezrei várták, hogy Simicska Lajos legalább pénteken, a választások előtti utolsó hétköznapon előálljon végre Valamivel, ami egycsapásra megbuktatja főellenségét, az egyébként eléggé megbuktathatatlannak tűnő Orbán miniszterelnököt. Pedig eddigre már réges régen tök nyilvánvaló volt, hogy Simicska Lajos a 20018-as választásokig sem fog itt előállni semmiféle Atombombával, a V3-as Antiorbán Csodafegyverről nem is beszélve. 

Ha lett volna bármije, rég kivágta volna az asztalra, mi a túróért várt volna vele a választás napja előtti péntekig, amikor - hála a kormányzat által szorosan ellenőrzött médiának - már alig van esély arra, hogy a Hír mindehová eljusson. És eleve szinte csak olyan atombomba lehetett a birtokában, ami a felrobbantása esetén őt magát pont annyira megsütötte volna, mint a célszemély Orbán Viktort, hiszen ők együtt találták ki és valósították meg a

párt + titkos pártcégek + közbeszerzések + titkos bizniszek + pártvezetők és bizalmi emberek családi számlái + odavissza áramoltatott pénzek = örök élet

leegyszerűsített képlettel leírható rendszert, ami annyi éven át fenntartotta, majd a hatalomba segítette a Fideszt.

Ebben nincsen semmi újdonság. De hiába tudta mindenki, hogy Simicska csak önmagát Dugovics Tituszként feláldozva tudna ártani Orbánnak, az oktalan reménykedés sokakban megmaradt az utolsó pillanatig. Kábé olyan alapon, hogy "csak nem akkora hangember, hogy ne legyen semmi, de tényleg semmi a kezében, miközben így fenyegetőzik". 

Az a vicc, hogy annak ellenére izgult ezen a közönség nem kis része, hogy maga Simicska Lajos majdnem öt hónappal ezelőtt világosan megmondta, hogy nem fog atombombát robbantani. Amikor az RTL híradója tavaly novemberben nyíltan rákérdezett nála az Atombombára, Simicska - saját bűnösségét közvetetten bevallva - azzal válaszolt, hogy:

„Érdekes feltételezés, de egyet mondanék: öngyilkosnak tart engemet?”

Vagyis Simicska nem hangember, csak nem akart kéz a kézben kútba ugrani régi kollégiumi barátjával együtt. Ami nagyon jó hír minden épelméjű magyar embernek. Ha ugyanis még akárcsak egy hétig hallgatnunk kellett volna ezt az átkozott "Simicska-bomba" kifejezést, tuti, hogy végképp elveszítjük a maradék józan eszünket. Én legalábbis biztosan. 

Így viszont tiszta fejjel, ép elmével vethetjük bele magunkat a vasárnapi elmebajba. Jó szórakozást mindenkinek!


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.