Megfékezhetetlennek tűnik a londoni erőszakhullám

"Nem igaz, hogy a londoni rendőrség elvesztette volna az uralmat a város felett" - igyekezett cáfolni az erről szóló híreket Sadiq Khan, London főpolgármestere. Azért kényszerült erre, mert az elmúlt napokban egyre megfékezhetetlenebbnek tűnik az erőszakhullám a városban, ahol idén már ötvennél is több gyilkosságot követtek el.

Jellemzően késelésekről van szó, amit jellemzően tinédzserek ellen követnek el tinédzserek. Persze vannak kivételek, csütörtökön egy nagykorú férfit is őrizetbe vettek egy fiatalkorú elleni gyilkossági kísérlet miatt. Egy 13 éves fiút a város keleti részén, Newhamben sebesítettek meg, egy másik, néhány évvel idősebb fiút a város nyugati részén, Ealingben. Két 15 éves fiút súlyos sérülésekkel ápolnak kórházban, őket Mile Endben késelték meg. Szerdán a 18 éves Israel Ogunsolát késelték halálra Hackney-ben, hétfőn a 17 éves Tanesha Melbourne-t Tottenhamben lőtték agyon, a 16 éves Amaan Shakoort pedig Walthamstow-ban arcon. Ő másnap halt bele a sérüléseibe. (Via BBC)


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.