Megfékezhetetlennek tűnik a londoni erőszakhullám

"Nem igaz, hogy a londoni rendőrség elvesztette volna az uralmat a város felett" - igyekezett cáfolni az erről szóló híreket Sadiq Khan, London főpolgármestere. Azért kényszerült erre, mert az elmúlt napokban egyre megfékezhetetlenebbnek tűnik az erőszakhullám a városban, ahol idén már ötvennél is több gyilkosságot követtek el.

Jellemzően késelésekről van szó, amit jellemzően tinédzserek ellen követnek el tinédzserek. Persze vannak kivételek, csütörtökön egy nagykorú férfit is őrizetbe vettek egy fiatalkorú elleni gyilkossági kísérlet miatt. Egy 13 éves fiút a város keleti részén, Newhamben sebesítettek meg, egy másik, néhány évvel idősebb fiút a város nyugati részén, Ealingben. Két 15 éves fiút súlyos sérülésekkel ápolnak kórházban, őket Mile Endben késelték meg. Szerdán a 18 éves Israel Ogunsolát késelték halálra Hackney-ben, hétfőn a 17 éves Tanesha Melbourne-t Tottenhamben lőtték agyon, a 16 éves Amaan Shakoort pedig Walthamstow-ban arcon. Ő másnap halt bele a sérüléseibe. (Via BBC)


Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.