Fekete-Győr azt üzeni Orbánnak, hogy holnap jön az újabb álomgyilkosság

A Momentum a Deák téren felhúzott ún. Remény Központban tartja a kampányzáróját.

Soproni Tamás kampányfőnök elmondta, hogy 10 millió forintot költöttek el a külföldön élő magyarok aktivizálására, büszkék a plakátjavításaikra, közmédiás szereplésükre, illetve arra, hogy a jogi munkacsoportjuk többször elérte, hogy megbüntessék a Fideszt a kampányszabályok megsértése miatt. Soproni azt állította, hogy a tévében 2,5 millióan látták a hirdetésüket, a YouTube-on pedig 6 milliószor játszották le a videóikat, és a Facebookon is sokszor lájkolták őket.

Fekete-Győr András pártelnök is hangsúlyozta a nagy netes eléréseket: „az elmúlt 4 hétben a Momentumra kerestek rá második legtöbben”, és ez szerinte többet számít, mint a közvélemény-kutatások. 

Azt mondta most is, hogy tenni kell és reményt adni, nem beszélni. Erre példaként hozta a telekocsi-applikációjukat és a Medgyessy-bizottság aktáinak nyilvánosságra hozását, illetve az egyoldalú visszalépéseiket.

Fekete-Győr szerint két forgatókönyv lehet holnap: 

„az egyik az, hogy legyőzzük Orbán Viktort. A másik, hogy még néhány évig a napunkon marad. A mi feladatunk, hogy mindkét lehetőségre legyen tervünk.”

Az első esetre van kormányprogramjuk. A második esetben pedig „a parlamentbe jutás a Momentumnak csak eszköz, nem a cél. Oda fogunk menni kamerával, tollakkal a fideszesekhez, és addig fogjuk vegzálni őket, amíg el nem mondják az igazságot annak a tízmillió embernek, akiknek mi leszünk a szeme és a füle.”

Majd a nolimpiás kampányt álomgyilkosságnak minősítő miniszterelnöknek üzent. „Orbán álmodott olimpiáról. Álmodik arról is, hogy az igazságszolgáltatást bedarálja, hogy a független médiát bekebelezze. Arról is álmodik, hogy még enerváltabbá válnak az emberek.

Neki, Orbán Viktornak azt üzenjük: olyan álomgyilkosságot fog látni, amilyet még soha.”

Most éppen Guy Verhoftadt volt belga miniszterelnökkel, az Európai Parlament liberális frakciójának vezetőjével beszélgetnek a Deák téren, angolul.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.