Beregsurányban indoklás nélkül kitiltották az Indexet a szavazóhelyiségből

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az Index riporterei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jártak, azokon az ukrán határ menti településeken, ahol az utóbbi években rengeteg házba több tucatnyi szavazópolgárt jelentettek be, de a helyiek sosem látták őket.

Ugyan sokáig egyetlen szavazóhelyiségben sem volt probléma, de Beregsurányban a választási bizottság és annak elnöke közölte: az újságírók nem mehetnek be a szavazóhelyiségbe. A helyi választási iroda vezetője Vassné Szűcs Róza körjegyzőt hívták a helyszínre, aki azzal kezdte, hogy az újságírók nem mehetnek be, de ezt nem volt hajlandó megindokolni, sőt egy idő után a választási bizottság elnökére mutogatott, pedig jegyzőként ő felel a törvényességért.

Pillanatkép az Index videójából, ami szerint a jegyző nem engedte meg, hogy az újságírók bemenjenek a szavazóhelyiségbe.Fotó: Német Tamás/Index

Az Index hivatkozott a törvényre, de hiába, a jegyző közszereplőként még azt is megtagadta, hogy ezt a kamerába is elmondja. (Index)

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.