Beregsurányban indoklás nélkül kitiltották az Indexet a szavazóhelyiségből

választás
2018 április 8., 8:26
comments 166

Az Index riporterei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jártak, azokon az ukrán határ menti településeken, ahol az utóbbi években rengeteg házba több tucatnyi szavazópolgárt jelentettek be, de a helyiek sosem látták őket.

Ugyan sokáig egyetlen szavazóhelyiségben sem volt probléma, de Beregsurányban a választási bizottság és annak elnöke közölte: az újságírók nem mehetnek be a szavazóhelyiségbe. A helyi választási iroda vezetője Vassné Szűcs Róza körjegyzőt hívták a helyszínre, aki azzal kezdte, hogy az újságírók nem mehetnek be, de ezt nem volt hajlandó megindokolni, sőt egy idő után a választási bizottság elnökére mutogatott, pedig jegyzőként ő felel a törvényességért.

photo_camera Pillanatkép az Index videójából, ami szerint a jegyző nem engedte meg, hogy az újságírók bemenjenek a szavazóhelyiségbe. Fotó: Német Tamás/Index

Az Index hivatkozott a törvényre, de hiába, a jegyző közszereplőként még azt is megtagadta, hogy ezt a kamerába is elmondja. (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt