Beregsurányban indoklás nélkül kitiltották az Indexet a szavazóhelyiségből

Az Index riporterei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jártak, azokon az ukrán határ menti településeken, ahol az utóbbi években rengeteg házba több tucatnyi szavazópolgárt jelentettek be, de a helyiek sosem látták őket.

Ugyan sokáig egyetlen szavazóhelyiségben sem volt probléma, de Beregsurányban a választási bizottság és annak elnöke közölte: az újságírók nem mehetnek be a szavazóhelyiségbe. A helyi választási iroda vezetője Vassné Szűcs Róza körjegyzőt hívták a helyszínre, aki azzal kezdte, hogy az újságírók nem mehetnek be, de ezt nem volt hajlandó megindokolni, sőt egy idő után a választási bizottság elnökére mutogatott, pedig jegyzőként ő felel a törvényességért.

Pillanatkép az Index videójából, ami szerint a jegyző nem engedte meg, hogy az újságírók bemenjenek a szavazóhelyiségbe.Fotó: Német Tamás/Index

Az Index hivatkozott a törvényre, de hiába, a jegyző közszereplőként még azt is megtagadta, hogy ezt a kamerába is elmondja. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.