Csak épphogy lesz meg a többség a Fidesznek a taktikaiszavazas.hu szerint

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

"Ha számításaim nem csalnak, hosszú éjszakánk lesz" - írja a taktikaiszavazas.hu a Facebook-oldalán. Számításaik szerint a Fidesznek csak 103, ha pedig a Momentum is bejutna a listáról, akkor csak 101 képviselője lesz a 199 fős országgyűlésben.

Igaz, az oldal 73 százalékos részvétellel számolt, ettől a 18:30-kor közölt részadatok alapján elmaradhat a valós részvétel, inkább 70-71 százalék körüli lesz csak.

A taktikaiszavazas.hu azzal számol, hogy 650 ezer választó követte a tanácsaikat, és szavazott saját pártjának jelöltje helyett a legesélyesebb ellenzékire azokban a körzetekben, ahol végül nem léptek vissza egymás javára az ellenzéki pártok.

A Medián a 444 és az RTL Klub megbízásából a választást megelőző utolsó 2,5 napban készült felmérése ennél nagyobb győzelmet, 124 mandátumot jósol a Fidesznek. Igaz, a közvélemény-kutatásban a mérés eredményei alapján bőven 70 százalék alatti részvétellel számoltak.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.