24 éve nem volt ilyen magas a kora reggeli részvétel

Grafika: Tbg

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint az első órában, tehát reggel 7 óráig a szavazópolgárok 2,24 százaléka ment el szavazni.

Ez a legmagasabb 7 órás részvételi adat 1994 óta.

Akkor az első fordulóban 7 órakor 2,5 százalék volt az arány. 2014-ben 1,64 százalék, míg 2010-ben 1,61 százalék adta le a szavazatát 7 óráig.

Budapesten 1,92 százalékos volt a részvétel, a választásra jogosult 1 millió 361 ezer választópolgárból 26 200 választó adta le szavazatát.

A legtöbben Békés megyében szavaztak (2,59 százalék), a legkevesebben Győr-Moson-Sopron megyében (1,98).

Az NVI a nap folyamán kétóránként közöl összesítést a részvételi arányokról. A következő adatok 9 óra után lesznek elérhetők. (via MTI/NVI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.