24 éve nem volt ilyen magas a kora reggeli részvétel

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Grafika: Tbg

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint az első órában, tehát reggel 7 óráig a szavazópolgárok 2,24 százaléka ment el szavazni.

Ez a legmagasabb 7 órás részvételi adat 1994 óta.

Akkor az első fordulóban 7 órakor 2,5 százalék volt az arány. 2014-ben 1,64 százalék, míg 2010-ben 1,61 százalék adta le a szavazatát 7 óráig.

Budapesten 1,92 százalékos volt a részvétel, a választásra jogosult 1 millió 361 ezer választópolgárból 26 200 választó adta le szavazatát.

A legtöbben Békés megyében szavaztak (2,59 százalék), a legkevesebben Győr-Moson-Sopron megyében (1,98).

Az NVI a nap folyamán kétóránként közöl összesítést a részvételi arányokról. A következő adatok 9 óra után lesznek elérhetők. (via MTI/NVI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.