Politikailag megbízható spermadonorokat keresnek Kínában

külföld
2018 április 08., 06:21
comments 51

A Pekingi Egyetem egyetemi kórházában fut egy spermadonor-kampány, és az SCMP beszámolója szerint ennek keretében nem csak jó egészséggel, hanem megfelelő politikai nézetekkel bíró donorokat keresnek. Egész pontosan a jelentkezőknek szeretniük kell a szocialista hazát és a Kommunista Párt vezetését, valamint hűségesnek kell lenniük a párt küldetéséhez, és tisztességes, törvénytisztelő állampolgárnak kell lenniük, akik nem bírnak semmiféle politikai problémával.

Az Axios gyorselemzése szerint itt ugyan alighanem egy bürokrata túlbuzgó követelménylistájáról volt szó, és nem egészségügyi szakemberek állították össze a szempontrendszert, de jól jelzi azért, hogy Hszi Csin-ping hatalmi koncentrációja hogyan szivárog át az élet minden területére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.