Szabálytalanul szedte le Szabó Szabolcs hirdetéseit a Csepeli Városgazda

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Szabó Szabolcs, az Együtt csepeli és soroksári jelöltje megosztott a Facebookon egy videót, amit az egyik csepeli önkormányzati képviselő készített. Ezen az látható, ahogy a képviselő kérdőre vonja a Csepeli Városgazda munkatársait, amiért kampányhirdetéseket távolítottak el.

A városgazda dolgozói azt mondják, azért vették le a hirdetést, mert a szavazókörök bejáratától számítva 50 méteres körzetben nem lehet kampányolni. Valóban létezik ehhez hasonló szabály, de abban nem 50, hanem 150 méter szerepel, és csak a valós idejű kampánytevékenységre vonatkozik abban az időszakban, amíg az urnák nyitva vannak. Abban az esetben, ha az adott hirdetés a választás előtti napon éjfélig kikerül, annak eltávolítása szabályellenes.

A 444 több olvasója is jelezte, hogy hasonlót tapasztalt a Momentum hirdetéseivel is, az ország több pontján.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.