Szabálytalanul szedte le Szabó Szabolcs hirdetéseit a Csepeli Városgazda

politika
2018 április 08., 17:34
comments 25

Szabó Szabolcs, az Együtt csepeli és soroksári jelöltje megosztott a Facebookon egy videót, amit az egyik csepeli önkormányzati képviselő készített. Ezen az látható, ahogy a képviselő kérdőre vonja a Csepeli Városgazda munkatársait, amiért kampányhirdetéseket távolítottak el.

link Forrás

A városgazda dolgozói azt mondják, azért vették le a hirdetést, mert a szavazókörök bejáratától számítva 50 méteres körzetben nem lehet kampányolni. Valóban létezik ehhez hasonló szabály, de abban nem 50, hanem 150 méter szerepel, és csak a valós idejű kampánytevékenységre vonatkozik abban az időszakban, amíg az urnák nyitva vannak. Abban az esetben, ha az adott hirdetés a választás előtti napon éjfélig kikerül, annak eltávolítása szabályellenes.

A 444 több olvasója is jelezte, hogy hasonlót tapasztalt a Momentum hirdetéseivel is, az ország több pontján.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.