Szabálytalanul szedte le Szabó Szabolcs hirdetéseit a Csepeli Városgazda

Szabó Szabolcs, az Együtt csepeli és soroksári jelöltje megosztott a Facebookon egy videót, amit az egyik csepeli önkormányzati képviselő készített. Ezen az látható, ahogy a képviselő kérdőre vonja a Csepeli Városgazda munkatársait, amiért kampányhirdetéseket távolítottak el.

A városgazda dolgozói azt mondják, azért vették le a hirdetést, mert a szavazókörök bejáratától számítva 50 méteres körzetben nem lehet kampányolni. Valóban létezik ehhez hasonló szabály, de abban nem 50, hanem 150 méter szerepel, és csak a valós idejű kampánytevékenységre vonatkozik abban az időszakban, amíg az urnák nyitva vannak. Abban az esetben, ha az adott hirdetés a választás előtti napon éjfélig kikerül, annak eltávolítása szabályellenes.

A 444 több olvasója is jelezte, hogy hasonlót tapasztalt a Momentum hirdetéseivel is, az ország több pontján.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.