Ungár: Négy egyénit biztosan nyer az LMP

Ungár Péter nyilatkozik az LMP eredményvárójánFotó: 444

Lassan gyarapodik a tömeg az LMP eredményváróján a Danubius Hotel Arénában, ahol Hadházy Ákos után megérkezett Csárdi Antal belvárosi képviselőjelölt és Ungár Péter elnökségi tag is. 

Eleinte csalódottan vette mindenki tudomásul, hogy több órás téblábolásra van ítélve a választási bénázások miatt, de lassan kezd oldódni a hangulat. 

Csárdi azt mondta a 444-nek, ő csak a saját egyéni győzelmében biztos, azon felül nem mer jósolni, és sajnos nem tudott információval szolgálni választókörzetéből sem. Ungár bőbeszédűbb volt, szerinte négy helyen minimum győzni fog az LMP-s jelölt:

Hadházy Ákos Szekszárdon, Szél Bernadett Budakeszin, Matkovich Ilona Vácon, Csárdi Antal pedig a Belvárosban 

hoz majd egyéniben mandátumot a pártnak - saját egyéni győzelmében (a II. kerületben, a budapesti 4. sz. OEVK-ban, ahol Varga Mihály és Niedermüller Péter is indul) nem biztos, de bízik benne. Hadházy elsőre azt mondta a 444-nek, ő egy 8-10 százalékos eredménnyel lenne elégedett, Ungár nála valamivel óvatosabb volt, és már 7-el is beérné. 

Csárdi Antal az eredményvárónFotó: 444

Megkérdeztem Ungárt, mikor tervezi az első italt legurítani, de bevallotta, hogy ezen már túl van. A helyszínen egyébként bőséges a catering, de pont pia nincs, és ezt van aki nehezményezte is, mert a váróban ráadásul fülledt meleg van. Kínjában mindenki inkább kólát iszik, de a magas részvétel azért így is megalapozta a jó hangulatot.