Veszprém megye egyik szavazókörében negyed 5-kor észrevették, hogy az egyik jelölt nincs lehúzva a szavazólapokról

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Veszprém megye 3. választókerületében, Zalaszegvár 1. szavazókörében 16 óra 19 perckor a szavazatszámláló bizottság egyik tagja észrevette, hogy az egyéni jelöltek szavazólapjain a kiesett jelölt, a MIÉP-es Horváth Magdolna neve nem volt áthúzva.

A valasztas.hu oldalon megjelent közlemény szerint „a szavazólap-kötegből a még fel nem használt szavazólapokon a jegyzőkönyvvezető haladéktalanul elvégezte a név áthúzását. Az SZSZB tagjainak emléke szerint 52 szavazólapról hiányzott az áthúzás. A HVI és az OEVI munkatársaival történt telefonos egyeztetést követően a szavazatszámláló bizottság rendkívüli eseményként jegyzőkönyvben rögzítette a történteket.”

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.